iPhone 4 sai virallisesti HDMI-adapterin

Kaarlo Räihä
3. maaliskuuta, 2011 10:53

Kun Apple esitteli eilen uuden iPad 2 -tabletin, esitteli yritys myös sille tarkoitetun HDMI-adapterin, joka mahdollistaa laitteen näytöllä näkyvän kuvan siirtämisen esim. taulutelevisioon. Adapteri toimii monien kuluttajien onneksi myös iPhone 4 -puhelimissa, joiden omistajat saavat nyt virallisen tavan liittää puhelimensa erinäisiin AV-laitteisiin.
Epävirallisia iPhone 4 -yhteensopivia HDMI-adaptereita ilmaantui markkinoille viime syksynä, mutta niissä ei luonnollisesti ollut Applen hyväksyntää. Applen oma tuote eroaa myös monista kilpailijoiden vastaavista tuotteista telakkaliitännän osalta, joten HDMI-adapterin käyttö ei estä esim. laitteen lataamista tai muiden telakkaliitäntää vaativien lisälaitteiden käyttöä.
iPhone 4:n kanssa HDMI-adapterilla saa ulos 720p-resoluution kuvaa, ja videoiden toistamisen ohella myös kuvagallerian tarjonnan saa näkyviin erilliselle näyttölaitteelle. Audion osalta adapteri mahdollistaa monikanavaisten Dolby Digital -ääniraitojen toistamisen. Uusi lisälaite on mieluisa erityisesti iTunesista elokuvia hankkiville tahoille, jotka voivat toistaa elokuvia jatkossa helposti olohuoneessa suoraan puhelimesta.
iPhonen 4:n ja iPad 2:n lisäksi HDMI-adapteri toimii iPadien ja uusimman sukupolven iPod touchien kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
HDMI Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.