Poliisi: Applen karttoihin luottaminen hengenvaarallista

Sami Koivunen
10. joulukuuta, 2012 18:34

Milduran poliisi Australiassa kehottaa tiedotteessaan välttämään Applen iOS 6 -käyttöjärjestelmän sisältävien puhelimien karttasovelluksen käyttämistä Victorian osavaltiossa. Varoitus on tullut ajankohtaiseksi, kun kartat ovat johdattaneet useita motoristeja Murray-Sunsetin luonnonpuistoon. Jotkin motoristeista ovat joutuneet kävelemään pitkiä matkoja ollen jopa 24 tuntia ilman ruokaa ja juomaa etsiessään puhelinsignaalia.
Murray-Sunsetin luonnonpuisto on Victorian osavaltion laajin yli 6000 neliökilometrin koollaan. Poliisi pitää eksymistä erittäin huolestuttavana, sillä alueen lämpötila voi kohota päivällä 46 asteeseen ja veden saanti on lähes mahdotonta. The Australian -verkkolehden mukaan tapaus ei ole ainutlaatuinen, vaan samalla alueella on eksynyt muitakin.
Applen kartta sijoittaa Milduran kaupungin sijainnin noin 70 kilometrin päähän todellisesta sijainnista. Tällöin erityisesti motoristit saattavat päätyä luonnonpuistoon navigoidessaan kaupunkiin.
Poliisi kehottaa voimakkaasti kansalaisia turvautumaan alueella muihin suunnistusmenetelemiin. Applea on tiedotettu ongelmista ja ne tuskin tulevat amerikkalaisjätille yllätyksenä, sillä Applen omia karttoja on kritisoitu aiemminkin. Lokakuussa karttasotku johti ohjelmistojohtajan potkuihin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple poliisi Australia Apple Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.