WSJ: Uusiin Audeihin tulossa Android-käyttöjärjestelmä

Manu Pitkänen
30. joulukuuta, 2013 10:32

Apple ja Google alkavat pian kisaamaan älypuhelimien ja tablettien lisäksi paikasta autojen infotainment-järjestelmissä. Apple esitteli oman autojen keskikonsoleihin suunnitellun iOS in Car -järjestelmän kesällä. Wall Street Journalin mukaan Google ja Audi valmistautuvat Androidilla-varustetun järjestelmän esittelyyn CES-messuilla.
WSJ:n jutusta ei selviä täysin, että onko Googlen Android-pohjainen ohjemisto tarkoitettu oletusjärjestelmäksi, vai onko se enemmän iOS in Car -tyyppinen ratkaisu, joka tulee autovalmistajan oman ohjelmiston päälle (mikäli kuski omistaa iOS-laitteen). IOS in Carin launch-kumppaneiksi mainittiin kesällä 12 isoa autovalmistajaa, mutta listasta puuttui silti merkittäviä nimiä: BMW, Audi, Ford, Toyota ja Volkswagen.
Edellä mainituista nimistä Audi näyttää valinneen Android-leirin. Audi on tehnyt Googlen kanssa yhteistyötä aiemmin jo kartoissa. Kumpikaan osapuolista ei halunnut kommentoida WSJ:n tietoja, mutta Audin tuotestrategiajohtaja Filip Brabecin mukaan autot tietokoneistuvat tulevaisuudessa ja tietoteknisistä ominaisuuksista on tulossa niiden myyntivaltti.
Ensimmäiset iOS in Car -tuelliset autot tulevat markkinoille vuonna 2014. Googlen suunnitelmien aikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta asiat selvinevät kunhan CES-messut saadaan käyntiin.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google iOS iOS in Car Audi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.