Pikatestissä CulCharge - latauspiuha avaimenperässä

Jari Ketola
9. joulukuuta, 2014 11:36

Kukapa ei olisi törmännyt tilanteeseen, jossa puhelimen akku loppuu juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsisi. Entistä suurinäyttöisemmät ja tehokkaammat älypuhelimet kuluttavat myös akkua entistä tehokkaammin. Vaikka myös akkutekniikka kehittyy, yhä useammin vastaan tulee tilanne, jossa virta meinaa loppua. Mukana kannettavat varavirtalähteet ovat hyvä ratkaisu ongelmaan, mutta aina sellaistakaan ei pysty kantamaan mukanaan. Slovakiasta lähtöisin oleva CulCharge lähestyy ongelmaa hieman eri kantilta.
CulCharge on avaimenperässä mukana kannettava pienikokoinen (pituus 6cm) USB-kaapeli. Ideana on, että puhelin on ladattavissa missä tahansa mistä USB-portti sattuu löytymään. Tietokoneita ja muita USB-portin kautta virtaa tarjoavia laitteita löytyykin lähes joka nurkasta. Eri asia on, onko sellaista oikeasti saatavilla silloin, kun virtaa eniten tarvitsisi. Tarvittaessa kaapelia voi käyttää myös tiedonsiirtoon puhelimen ja tietokoneen välillä.
Saimme kokeiltavaksemme CulChargen Micro-USB- ja Lightning-versiot. Micro-USB-liitäntää käyttävät käytännössä kaikki nykyiset älypuhelinvalmistajat Applea lukuun ottamatta. Apple luottaa omaan Lightning-liittimeensä. CulChargen Lightning-kaapeli on MFi-lisensoitu, jolloin Apple-laitteet suostuvat toimimaan kaapelin kanssa mukisematta.
Ensivaikutelma piuhoista on laadukas ja jämäkkä. Sekä Micro-USB- että Lightning-versio napsahtaa napakasti kiinni sekä tietokoneen USB Type A -liittimeen että puhelimen liittimeen. Tämä onkin tärkeää, sillä lyhyen pituutensa johdosta laite jää usein roikkumaan johdon varaan. Parhaimmillaan CulCharge onkin latauksen tapahtuessa kannettavan tietokoneen USB-portista koneen ollessa pöydällä. Toisaalta jos virtaa tarvii ja sitä on vain jotain kautta saatavilla, voi mukana olevalla latausjohdolla pelastaa päivän.


Parin viikon testin aikana molemmat latausjohdot toimivat moitteetta. Johtoja käytettiin eri puhelinten (mm. OnePlus One, Honor 6, Jolla, Lumia 800, iPhone 5) sekä iPad Minin lataamiseen, eikä yhteensopivuusongelmia esiintynyt. Mekaanisesti ja materiaaleiltaan CulCharge on laadukas kokonaisuus – taipuisa johto ja jämäkät, hyvin kiinnitetyt liittimet antavat olettaa, että piuha on toimintakunnossa silloin, kun sitä tarvii. Pienen kokonsa ja joustavan rakenteensa ansiosta johtoa on myös vaivatonta kuljettaa kuten on tarkoitettu – avainnipussa roikkumassa.
Kenelle: Paljon puhelintaan käyttävälle henkilölle, joka ei halua kuljettaa laturia tai varavirtalähdettä matkassa, mutta jonka matkan varrella USB-portteja tulee vastaan toistuvasti.
Hyvää: Etenkin harvinaisempaa Lightning-latausjohtoa voi olla vaikeaa löytää, jolloin CulCharge voi pelastaa pinteestä. Kaapelit toimivat myös tiedonsiirrossa.
Huonoa: Ladattava laite voi helposti jäädä johdon varaan roikkumaan, mikä pidemmän päälle voi rasittaa latausliitintä. CulChargen hyödyllisyys on täysin riippuvainen USB-porttien saatavuudesta. Kännykän lataaminen epämääräisestä USB-portista voi altistaa puhelimen muistin haittaohjelmille.
Saatavuus: CulChargen saatavuudesta on tietoa CulChargen Facebook-sivulla. Lightning-kaapelin hinta on 19,99 euroa ja MicroUSB-kaapelin 9,99 euroa.
Kilpailu! Arvomme testattavana olleet johdot kommentoijien kesken. Mikäli haluat itsellesi jomman kumman tuotteista, mainitse kommentissasi haluaisitko voittaessasi Micro-USB- vai Lightning-mallin.
Päivitys: CulCharge tarjoaa lukijoillemme ylimääräisiä latausjohtoja, joten yhteensä piuhoja lähtee jakoon 12 kpl, eli kuusi kumpaakin mallia. Jos et halua kommentoida artikkelia, voit osallistua arvontaan myös jakamalla linkin artikkeliin tai postittamalla joulukortin osoitteella: AfterDawn Oy / CulCharge-tonttu, Temmeksentie 3 ovi 965, 90400 Oulu (yhteystiedot ja maininta kaapelin tyypistä mukaan!). Arvonta suoritetaan ja johdot postitetaan maanantaina 15.12.

Lue myös nämä
Tägit
kaapeli Micro-USB Lightning CulCharge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.