Esittelyssä Microsoftin Comfort-kuulokkeet

Valtteri Ahonen
27. maaliskuuta, 2015 11:21

Microsoft lähetti ystävällisesti meille testiin uudet Comfort-nappikuulokkeet, jotka on suunniteltu korvan muotoihin mahdollisimman hyvin sopiviksi.
20 euron kuulokkeet on Microsoftin mukaan suunniteltu useimpiin korviin sopiviksi, ja ne istuivatkin kokeilussa hyvin. Kuulokkeet tuntuivat korvissa keveiltä eivätkä lainkaan epämukavilta, mutta tästä aiheutui myös se, että ne pysyivät paikallaan huomattavasti huonommin kuin pehmeillä, korvakäytäviin työntyvillä tyynyillä varustetut kilpailijat. Comfort-kuulokkeiden tarkoituksena on kuitenkin toimia musiikin kuuntelun lisäksi hyvin myös työympäristössä, mistä johtuen ne on suunniteltu niin, että kuulokkeet päässä kuulee helposti myös oman puheensa. Ne eivät myöskään vaimenna ulkopuolisia ääniä. Tämä selittää pehmusteiden puuttumista.
Esimerkiksi räväkkää liikuntasuoritusta tekemään lähtevälle kuulokkeiden mukavuus saattaa kostautua huonona paikallaanpysyvyytenä. Tähän löytyy lääke vielä viileillä kevätkeleillä vaikkapa piposta tai muusta päähineestä, mutta muutoin kuulokkeiden kanssa urheileminen voi olla haastavaa. Mukavuudesta joutuu siis myös maksamaan.
Puhelinvertailun käytössä kuulokkeet toimivat moitteetta myös handsfree-käytössä. 1,2 metrin pituus määräytyy pitkälti puhelimen radion tarvitseman antennin perusteella, mutta se tuntuu olevan myös käytännössä oivallinen mitta: ulottuvuutta on riittävästi, mutta johtoon ei vielä sotkeennu tai kompastu.
Tarkemman esittelyn ja Microsoftin tuoteryhmäpäällikkö Miikka Lehtisen mietteet kuulokkeista voit lukea Microsoftin Ääni-blogista.

Lue myös nämä
Tägit
kuulokkeet Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.