WhatsAppin uusin haastaja keskittyy tietoturvaan

Manu Pitkänen
13. toukokuuta, 2015 12:30

BitTorrent on julkaissut viime kesästä lähtien kehityksessä olleen Bleep-pikaviestipalvelun. Windowsille, Macille, iOS:lle ja Androidille julkaistussa sovelluksessa on kiinnitetty erityistä huomiota tietoturvaan.
P2P-tekniikalla toimivassa Bleepissä kaikki viestit tallennetaan ainoastaan paikalliseen muistiin eli palvelu itse ei säilö lähettämiäsi tai vastaanottamiasi viestejä. Lisäksi sen käyttöönotossa ei kysytä lainkaan henkilökohtaisia tietoja, sinun pitää vain keksiä itsellesi sopiva nimimerkki. Aikaisemmin BitTorrent Chatina tunnetussa palvelussa on myös niin sanottu Whisper-ominaisuus, joka poistaa viestit pian niiden lukemisen jälkeen. Whisper sisältää myös perustason ruutukaappaussuojauksen.
Ohjelmaa on testattu Windowsilla viime kesästä lähtien ja syksyllä siitä julkaistiin alpha-versio Androidille ja OS X:lle. BitTorrent päätti hypätä kokonaan beta-vaiheen yli ja julkaisi valmiin sovelluksen edellä mainittujen alustojen lisäksi myös iOS:lle.
Bleepin käyttö on ilmaista ja tekstiviestin lisäksi sillä voi tehdä äänipuheluita. Sovellus löytyy App Storesta ja Google Playstä. Tietokoneelle Bleepin voi ladata ohjelman verkkosivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
BitTorrent pikaviestin P2P WhatsApp BitTorrent Inc. BitTorrent Chat Bleep Telegram
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.