Esittelyssä Windows 10: monipuolisempi sähköposti ja uusittu Ihmiset-sovellus

Valtteri Ahonen
4. heinäkuuta, 2015 12:13

Sähköpostisovellus lienee yksi puhelimen käytetyimmistä ominaisuuksista – ainakin Microsoft jaksaa sitä tiuhaan mainostaa. Windows 10 uusii Outlook-sähköpostiohjelman täysin ja uusi ilme mukailee tietokoneella nähtävää. Myös toiminnallisuus on sieltä peräisin.
Viestejä voi käsitellä sivuttaisella pyyhkäisyllä, jonka toiminnot voi itse asetuksista valita. Viestin voi esimerkiksi poistaa pyyhkäisemällä sen oikealle. Myös pohjassa painamalla saa esiin viestiä koskevat kontrollit. Viestejä voi halutessaan valita useita kerralla tai niiden joukosta voi hakea haluamaansa.
Viestiä kirjoittaessa voi käyttää Wordista tuttuja tekstinkäsittelyominaisuuksia kuten lihavointia ja luetteloita. Muokkausominaisuudet on kuitenkin piilotettu lisävalikon taakse, joten ne eivät jatkuvasti vie näytöltä arvokasta tilaa.
Kokonaisuutena Outlookin ulkoasu on pysynyt puhtaana ominaisuuksien monipuolistumisesta huolimatta.


Puhelimella voi tietysti lähettää myös toisenlaisia viestejä, eli tekstiviestejä. Viestisovellus on kokenut muun järjestelmän tavoin kasvojenkohotuksen. Suurin muutos on tapahtunut viestien selailussa, jossa aiempien keskustelukumppanien nimien sijasta on nyt myös kuvat. Alhaalla oleva palkki on saanut pyöreiden ikonien sijasta uudet Windows 10 ikonit, joiden avulla voi aloittaa uuden viestiketjun tai valita useita viestiketjuja jatkotoimenpiteitä varten.
Itse viestinäkymä on liki vanhan tyylinen, viestit näkyvät vanhoissa puhekuplissaan ja tarjolla on samat vanhat toiminnallisuudet.


Ihmiset-sovellus, eli käytännössä Windowsin yhteystiedot, on muuttunut graafisesti paljon. Neliskanttiset kuvat ovat vaihtuneet pyöreisiin, yläpalkissa näkyvät uudet otsikot ja alkusivulla on hakupalkki. Tekstit ovat paljon pienempiä kuin ennen, minkä vuoksi järjestelmä menettää ehkä rahtusen selkeyttään, mutta ei merkittävästi.
Yksittäisten yhteystietojen sivuilla on nyt puhelimen teeman mukainen taustaväri, mutta edelleen samat toiminnot kuin aiemminkin. Twitter-maininnan lisääminen suoraan yhteystiedosta, sähköpostin lähetys tai Skype-puhelun soittaminen eivät ainakaan vielä tässä järjestelmäversiossa onnistu.
Testin käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10149.0
Testin laite: Lumia 630

Osa 3: yleisilme
Osa 5: sovelluskauppa

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft sähköposti Microsoft Outlook tekstiviesti Windows Phone Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.