iPhone 7 ei ole välttämättä yhteensopiva vanhojen kuulokkeiden kanssa

Manu Pitkänen
30. marraskuuta, 2015 16:35

iPhone 6s:n julkaisun jälkeen innokkaimmat Apple-fanit ovat tietysti alkaneet odottaa ensi vuonna esiteltävää "iPhone 7:ää", jonka pitäisi tuoda totutun tuotekehityssyklin muutoksia puhelimen muotoiluun.
iPhone 7:n ulkonäöstä ei ole vielä kenelläkään tarkkaa havaintoa, mutta ilmeisesti Apple on löytänyt uusia keinoja, joilla puhelimen paksuudesta saadaan viilattua hieman pois. Japanilaisen Mac Otakara -verkkosivuston lähteiden mukaan puhelin ohenisi millimetrin verran, minkä takia Apple on päättänyt hankkiutua kokonaan eroon 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä.
3,5 millimetrin porttiin saa kytkettyä puhelimen mukana tulevat EarPod-nappikuulokkeet, mutta sen erilaiset muut lisälaitteet ovat käyttäneet sitä hyödyksi. Jatkossa 3,5 mm:n liitäntää käyttäneet laitteet on suunniteltava Lightning-yhteensopiviksi tai kokonaan langattomiksi.
Audioportin poistaminen herättänee joissain ihmisissä "paheksuntaa", mutta se ei ole ennenkään Applea ennenkään haitannut. Historiasta löytyy muutamia esimerkkejä, joissa Apple on päättänyt hylätä vanhentuviksi näkemiään tekniikoita "etuajassa": diskettiaseman poisto iMaceistä, CD- ja DVD-aseman poisto MacBookeista, RJ-45-paikan poisto MacBookeista sekä tiedonsiirtoporttien määrän vähentäminen USB-C:hen ja 3,5 mm:n porttiin uusimmassa MacBookissa. Jos on kaivannut yhteensopivuutta vanhoihin tekniikoihin, Applen ratkaisuna on ollut tarjota erikseen myytävää adapteria.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Bluetooth bluetooth-kuulokkeet Lightning Apple iPhone Bluetooth 4.2 audioportti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.