Whatsapp estää linkit kilpailijan sivuille

Valtteri Ahonen
30. marraskuuta, 2015 20:41

Satojen miljoonien ihmisten käytössä oleva Whatsapp-pikaviestisovellus ei ilmeisesti tahdo päästää käyttäjiään tutustumaan vaihtoehtoihin. The Verge kirjoitti käyttäjien huomanneen tänään, että sovellus blokkaa kilpailija Telegramin sivuille johtavat linkit.
Normaalisti Whatsapp muuttaa viestissä olevat osoitteet klikattaviksi linkeiksi. Telegramin osoitteille näin ei Puhelinvertailun kokeilunkaan mukaan tapahdu. Osoitteen sisältävät viestit näkyvät muutoin normaalisti.
"Ominaisuus" on peräisin uudesta, hiljattain jakoon lähteneestä päivityksestä, joka tuskin on vielä ehtinyt kaikille laitteille. Joillain Telegramin linkit saattavat siis vielä toimia. Hauskana yksityiskohtana on, että blokkaus estää linkityksen myös telegram.com-osoitteeseen, joka ei kuulu pikaviestisovellukselle, vaan massachusettsilaiselle sanomalehdelle.
Whatsappin omistaa nykyisin Facebook, joka on ennenkin harrastanut erilaisten osoitteiden blokkaamista. Facebook on esimerkiksi estänyt Pirate Bay -torrent-linkkien jakamisen palvelussaan.

Lue myös nämä
Tägit
pikaviestin sensuuri WhatsApp Telegram
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.