Yli 200 000 allekirjoittanut addressin Applelle: Säilyttäkää kuulokeliitin!

Matti Robinson
9. tammikuuta, 2016 0:00

Yksi merkittävimmistä huhuista tulevan iPhonen suhteen on standardin kuulokeliittimen kohtalo. Huhujen mukaan Apple olisi luopumassa 3,5 millimetrin kuulokeliittimestä ja siirtymässä täysin Lightning- ja Bluetooth-kuulokkeisiin. Tämä jos joku huolettaa useita kuluttajia,kertoo 9to5Mac.
Kuluttajien huoli ilmenee erityisesti Applelle suunnatusta addressista, jossa vaaditaan Applea säilyttämään standardimuotoinen kuulokeliitin. Vaikka huhut ovat vielä tietysti täysin vahvistamattomia, niin addressissa maalaillaan synkkää kuvaa. Addressin on allekirjoittanut tätä kirjoittaessa n. 217 000 ihmistä, joka ylittää määritellyn tavoitteen.
"Apple huijaa jälleen kuluttajia", sanotaan addressin alussa. Tekstissä vedotaan Appleen sekä kuluttajien että planeettamme vuoksi, sillä kuluttajien turhaksi jäävät kuulokkeet olisivat näin ollen maapalloamme rasittavaa jätettä.
Apple ei ole aiemminkaan piitannut kovin paljoa standardiliitännöistä ja esimerkiksi muiden valmistajien käyttäessä USB-liittimien eri versioita Applella on ollut käytössä omia yhteensopimattomia liittimiä. Apple ei myöskään ole tukenut muiden valmistajien laajuudella Bluetooth- ja NFC-teknologioita.
3,5 millimetrin liittimen poistaminen laitteesta todennäköisesti helpottaisi laitteen paketoimista entistä ohuempaan pakettiin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple kuulokkeet bluetooth-kuulokkeet kuulokeliitäntä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.