Kuulokeliitäntä häviää iPhonesta – Apple kehittää tieteiselokuvasta tuttua kuuloketta

Manu Pitkänen
9. tammikuuta, 2016 10:40

Apple suunnittelee 3,5 millimetrin audioliitännän poistamista iPhone 7:stä, kertovat 9to5mac ja Fast Company. Tarkoituksena on ajaa niin kuulokevalmistajat kuin musiikinkuuntelijatkin käyttämään langattomia tai Lightning-porttiin kytkettäviä kuulokkeita.
Osana syksyn iPhone 7 -julkistusta Apple suunnittelee esittelevänsä myös uudet langattomat nappikuulokkeet, jotka toimisivat olennaisesti samalla tavalla kuin Motorolan jo vuoden 2014 syksyllä esittelemä Moto Hint -nappikuuloke.
Applen langattomien nappikuulokkeiden kautta voi 9to5macin mukaan kuunnella musiikkia, vastata puheluihin sekä ohjata Siriä. Jälkimmäinen ominaisuus tuo väistämättä mieleen Her-elokuvan. Mahdollisesti AirPodiksi kutsuttu laite on näillä näkymin erikseen myytävä lisälaite, eikä sitä toimiteta iPhone 7:n mukana.
Käyttäjän kannalta langattomuus tuo tiettyjä mukavuusetuja, mutta se voi aiheuttaa lisäharmiakin: langatonta laitetta kun täytyy ladata aina välillä. 9to5macin mukaan nappikuulokkeiden mukana tulisi pieni kantokotelo, joka toimisi samalla myös "mobiililaturina".
Fast Companyn tietojen mukaan Apple aikoisi lisätä iPhone 7:ään tuen langattomalle lataukselle. Tekniikkaa on harkittu julkaisun mukaan jo parin viime iPhonen kohdalla, mutta vihdoin tänä vuonna Apple olisi valmis lisäämään sen puhelimeensa. Applen uskotaan tekevän iPhone 7:stä myös vedenkestävän. Viime syksynä julkaistuissa testeissä ilmeni jo, että iPhone 6s kestää vettä paljon paremmin kuin edeltäjänsä, joten iPhone 7:n parannettu vedenkestävyys ei ole täysin mahdoton ajatus.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Bluetooth kuulokkeet bluetooth-kuulokkeet kuulokeliitäntä kuulokemikrofonit Apple iPhone Bluetooth 4.2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.