Super Mario Run villitsi iPhone-käyttäjät – App Store kaatui julkaisun jälkeen

Manu Pitkänen
16. joulukuuta, 2016 9:31

Eilen illalla iPhonelle ja iPadille julkaistu Super Mario Run sai ilmeisesti niin vauhdikkaan startin, että Applen sovelluskaupatkin kyykähtivät muutamaksi tunniksi. App Store -sovelluskaupat ja Apple Music -suoratoistopalvelu olivat yhteensä kolme tuntia saavuttamattomissa.
On tietysti täysin mahdollista, että App Storen kaatuminen Super Mario Runin julkaisun jälkeen oli puhdasta sattumaa, mutta tapahtumilla voi yhtä hyvin olla myös kohtalonyhteys. Apple on osallistunut aktiivisesti Super Mario Runin ennakkomarkkinointiin ja on ilmeisesti hankkinut pelille yksinoikeuden muutamaksi kuukaudeksi. iPhonen ja iPadin käyttäjät pystyivät esimerkiksi syksyn ajan tilaamaan ilmoituksen pelin julkaisusta.
Ilmoituksen oli tilannut lokakuun loppuun mennessä jopa 20 miljoonaa käyttäjää. Ilmoitustilausten ansiosta Apple on toisaalta pystynyt ennakkoimaan latauspiikkiä ja varata tarpeeksi kapasiteettia kaikkien latauspyyntöjen käsittelyä varten. Toisaalta mediahype pelin ympärillä on ollut niin suuri, että kysynnän tarkka arviointi tilaustenkin kanssa on hankalaa.
Super Mario Runin voi käydä lataamassa iPhoneen tai iPadiin App Storesta. Pelin kaikkien ominaisuuksien avaus maksaa 9,90 euroa. Androidille peli saapuu todennäköisesti ensi vuoden aikana.
Yhdysvaltojen App Storessa Super Mario Run on noussut ladatuimpien ja tuottoisimpien sovellusten listan kärkeen.



Lue myös nämä
Tägit
Apple Nintendo App Store Super Mario Super Mario Run
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.