Suomi on selkeä ykkönen – Mobiilidataa siirretään eniten maailmassa

Manu Pitkänen
19. joulukuuta, 2016 11:44

DNA:n asiakkaat siirtävät maailmassa kaikkein ahkerimmin mobiilidataa, selviää tutkimusyhtiö tEfficientin tekemästä markkinatutkimuksesta. Kuukausittainen siirtomäärä liittymää kohden on DNA:lla jopa 9,9 gigatavua (tutkimusajanjakso oli tammi-syyskuu 2016).
Suomessa kuukausittainen datasiirto oli liittymää kohden keskimäärin 7,2 gigatavua, joten DNA:n asiakkaat ovat 38 prosenttia aktiivisempia datankäyttäjiä kuin suomalaiset keskimäärin (Elisan asiakkailla siirtomäärä oli 8,6 gigatavua). Mittauksessa toiseksi tulleessa Etelä-Koreassa mobiilidataa käytettiin vain 3,8 gigatavua ja kolmanneksi sijoittuneessa Ruotsissa siirtomäärät olivat myös noin 3,5 gigatavua.
Suomessa Elisa ja DNA eivät rajoita kuukausittaista datasiirtoa, vaan liittymät myydään tiedonsiirtonopeuden perusteella. Tämä kannustaa jakamaan puhelinliittymän nettiä kodin muille laitteille. Monissa muissa maissa mobiilidatasiirtoa on rajoitettu tai gigatavukohtainen hinta on asetettu korkealle, minkä takia tiedonsiirtoa pyritään vähentämään tai ohjaamaan se paikallisen Wi-Fi-verkon kautta.
Etelä-Koreassa rajoittamaton datasiirto tuli liittymiin vuoden 2014 alussa, minkä jälkeen siirtomäärät ovat kasvaneet kaksinkertaisiksi. Alankomaissa matkapuhelinverkossa siirretty gigatavu maksaa 14-kertaisesti Suomeen verrattuna – tämän takia Suomessa dataa siirretään 13 kertaa enemmän.
Tutkimuksen tulokset löytyvät täältä.

Lue myös nämä
Tägit
DNA LTE Suomi 4G mobiililaajakaista mobiilidata mobiililaitteet mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.