Pokemon Go kohtasi voittajansa – Uutuuspeli rikkoo ennätyksiä

Manu Pitkänen
19. joulukuuta, 2016 10:08

Super Mario Run -mobiilipelille povattiin ilmiömäistä suosiota ja nämä ennustukset näyttävät myös toteutuneen. Italialaisen putkimiehen tähdittämä tasohyppelypeli nousi heti julkaisunsa jälkeen latauslistojen kärkeen useissa eri maissa.
Mobiilisovellusmarkkinoita seuraavien analyysipalveluiden mukaan Super Mario Run olisi rikkonut Pokemon Gon ennätyksen julkaisupäivän latausmäärissä. Apptopian datan mukaan Super Mario -peliä olisi ladattu ensimmäisen päivän aikana yli 2,85 miljoonaa kertaa, kun Pokemon Gon kohdalla lataukset jäivät 900 000 kappaleeseen. Super Mario Run tuli saataville heti useissa eri maissa, kun taas Pokemon Go julkaistiin porrastetusti.
App Annien mittausten mukaan Super Mariota olisi kuitenkin ladattu pelkästään Yhdysvalloissa ensimmäisen 14 tunnin aikana yli 3,5 miljoonaa kertaa ja maailmanlaajuisesti koko päivän latauskerrat kohoavat yli 10 miljoonaan. Yli 20 miljoonan käyttäjän kerrotaan tilanneen ilmoituksen pelin julkaisusta.
Huimasta suosiosta huolimatta peli on saanut varsin heikon arvostelun App Storessa: 2,5 / 5. Suurin osa kritiikistä vaikuttaisi liittyvän sovelluksen 9,90 euron hintaan. Se on nykyaikaiselle mobiilipelille melko paljon, mutta toisaalta Nintendo ei yritä rahastaa in-app-ostojen avulla. Peliä on arvosteltu myös sen vaatimasta jatkuvasta Internet-yhteydestä.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo mobiilisovellukset Super Mario Super Mario Run
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.