Nokian vanhasta karttafirmasta myytiin palanen Kiinaan

Manu Pitkänen
29. joulukuuta, 2016 9:37

Saksalaiset autovalmistajat ovat myyneet 10 prosentin osuuden HERE-paikkatietoyrityksestä kiinalaiselle NavInfo-karttayhtiölle, Tencentille ja Singaporen valtiolliselle sijoitusrahastolle (GIC). Audi, BMW ja Daimler ostivat HEREn itselleen Nokialta viime vuonna 2,8 miljardilla eurolla.
Uusien sijoittajien ansiosta HEREn karttateknologialla on paremmat mahdollisuudet edetä Kiinan markkinoilla. Tätä varten HERE ja NavInfo perustavat kiinalaisen yhteisyrityksen. HEREn edistymisen Kiinassa voi myös tasoittaa Audin, BMW:n ja Daimlerin edistymistä Kiinan automarkkinoilla. Erityisen kiinnostavina voidaan pitää itsestään ajavien autojen aiheuttamaa markkinamyllerrystä, joka kaupungistuvassa Kiinassa luo varmasti suuren markkinapotentiaalin saksalaisille automerkeille.
NavInfon uutisoitiin jo kesällä 2015 harkitsevan HEREn osakkaaksi ryhtymistä, mutta perääntyi sittemmin suunnitelmistaan.
Tencent omistaa useita Kiinassa suosittuja mobiilipalveluja, jotka saattavat tulevaisuudessa siirtyä HEREn karttateknologian käyttäjiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Here Here Maps HERE Tencent NavInfo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.