Sonyn uusi Xperia vie älypuhelimella kuvaamisen täysin uudelle tasolle

Manu Pitkänen
27. helmikuuta, 2017 11:21

Sony esitteli MWC-messujen avajaispäivänä kolme uutta Xperia-puhelinta. Kolmikon teknisesti kaikkein edistyksellisin mallin on Xperia XZ Premium, josta löytyy maailman ensimmäinen 4K-tarkkuuksinen HDR-näyttö. Ensimmäisen 4K-näyttöisen älypuhelimen esitteli jo vuonna 2015, Xperia X5 Premiumin.
Xperia XZ Premiumin huipputarkalla näytöllä on kokoa 5,5 tuumaa. Vaikka Sony voikin kehua puhelimen näytön olevan ensimmäinen 4K-resoluution HDR-näyttö, niin ensimmäinen HDR:ää tukeva mobiililaite se ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi LG G6:n näyttö tukee myös HDR-tekniikkaa. Xperia XZ Premiumista löytyy muutakin poikkeuksellista: 19 megapikselin Motion Eye -kamera.
Motion Eye -kamera on Sonyn markkinointi termi yhtiön itse kehittämälle uudelle CMOS-kennotekniikalle, jonka se esitteli aiemmin tänä vuonna. Sony on käytännössä lisännyt CMOS-kennon alle DRAM-muistipiirin, minkä mahdollistaman suuren lukunopeuden ansiosta kameralla voidaan kuvata videoita peräti 960 FPS:n kuvataajuudella. Pitkiin videoihin näin suurta kuvataajuutta ei ole järkevää käyttää, koska puhelimen muisti loppuu alta aikayksikön. Tekniikan avulla voidaan kuitenkin luoda näyttäviä hidastevideoita ohikiitävistä hetkistä.
Xperia XZ Premiumista löytyy lisäksi Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, USB-C-liitäntä (3.1) ja Sonylle ominaiseen tyyliin puhelin on pölyn- ja vedenkestävä. Puhelin tulee myyntiin Suomessa touko-kesäkuussa 799 euron suositushintaan.
Sony esitteli MWC:ssä myös Xperia XZs:n (599 euroa) ja Xperia XA1:n (299 euroa). Xperia XZs:ssä on myös 19 megapikselin Motion Eye -kamera, mutta näytön koossa ja tarkkuudessa on tyydytty 5,2-tuumaisen Full HD -paneeliin. Suorituskyvystä vastaa Snapdragon 820. Xperia XA1:ssä on viiden tuuman HD-paneeli ja MediaTekin Helio P20 -piiri. 23 megapikselin kamera ei tue Motion Eye -tekniikkaa.
Xperia XZs ja Xperia XA1 tulevat myyntiin huhtikuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Android 4K Sony Xperia HDR Sony Xperia XZ Sony Xperia XZ Premium
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.