Apple aikoo tehdä laajennetusta todellisuudesta uuden hitin

Manu Pitkänen
22. maaliskuuta, 2017 11:45

Jos suuntaa katseensa Applen yritysostohistoriaan, niin ei pitäisi tulla suurenakaan yllätyksenä yhtiön panostavan isolla kädellä laajennettuun todellisuuteen. Jos Apple ei uskoisi laajennetun todellisuuden markkinapotentiaaliin, niin se tuskin olisi koskaan ostanut saksalaista Metaiota itselleen.
Bloombergin tietojen mukaan laajennettu todellisuus tulee näkymään laajasti Applen tuotteissa. Pidemmän aikavälin hankkeena on itsenäisten AR-lasien kehittäminen, mutta ennen sitä Apple aikoo hyödyntää teknologiaa esimerkiksi iPhoneissa. Bloombergin mukaan Apple kehittää jo esimerkiksi tekniikkaa, jonka avulla iPhonella otettujen kuvien tarkennuspistettä voisi muuttaa jälkikäteen. Lisäksi kuvissa esiintyvien objektien asentoa voisi muuttaa ja kuviin voisi lisätä virtuaalisia esineitä.
Apple on jo ottanut askeleita kohti AR-kuvausta iPhone 7 Plussasta löytyvän kaksoiskameran myötä. Huhujen mukaan seuraavissa iPhoneissa otettaisiin askel pidemmälle infrapunalähettimellä ja -vastaanottimella, joiden avulla kuvauskohteesta voidaan luoda kolmiulotteinen malli. Samaa infrapunaan perustuvaa tekniikkaa käytettiin jo esimerkiksi Xboxin Kinect-ohjaimessa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone laajennettu todellisuus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.