Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten

Manu Pitkänen
27. toukokuuta, 2017 9:23

Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö voisi siirtää tekoälylaskentatehtävät suoritinytimiltä uudelle dedikoidulle piirille.
Apple Neural Enginen avulla laitteisiin saadaan enemmän potkua tekoälylaskentaan, mikä antaa lisää mahdollisuuksia ohjelmistopuolella hyödyntää uutta teknologiaa eri osa-alueilla. Jo nyt tekoälyä käytetään hyväksi esimerkiksi puheentunnistuksessa ja konenäössä. Dedikoidun mikropiirin avulla voidaan tehostaa virrankäyttöä, jolloin raskas laskenta ei syö akkua nopeasti tyhjäksi.
Mitä ilmeisimmin uutta mikropiiriä aiotaan hyödyntää läpi Applen portfolion, joten sitä tullaan käyttämään niin iPhoneissa, iPadeissa, Apple TV:ssä kuin Maceissäkin. Pidemmällä aikavälillä piiri saatetaan nähdä myös täysin uusissa tuotteissa, kuten vaikkapa autoissa.
Apple ei ole Piilaakson ainoa yritys, joka kehittää tekoälypiirejä. Google työstää omaa TPU-prosessoria ja Qualcommin Snapdragon 835:stä löytyy tekoälymoduuli. Microsoftkin on kehittänyt oman prosessorin HoloLens-lasien AR-laskentaa varten.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone tekoäly konenäkö
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.