Suosituimmat kännykkäsovellukset Jenkeissä - listassa muutama "Mitä ihmettä..?"-kohta

Petteri Pyyny
25. elokuuta, 2017 9:58

comScore on julkaissut listan Yhdysvaltain suosituimmista sovelluksista. Listalta löytyy muutama mielenkiintoinen poiminta, mutta muilta osin lista on täydellistä Facebookin ja Googlen dominointia.
Yhdysvaltain markkina poikkeaa monesta eurooppalaisen maan listasta joiltain osin. Maassa Applen osuus on merkittävästi isompi kuin monessa muussa länsimaassa - tilastojen mukaan Applella on yli 40 prosentin markkinaosuus Yhdysvaltain älypuhelimista.


suosituimmat sovellukset Yhdysvalloissa kesäkuussa 2017


Kuten listasta näkyy, Facebookia käyttää 81% älypuhelinkäyttäjistä. Hyvänä kakkosena keikkuu Googlen omistama YouTube 71 prosentin osuudella. Facebookin omistuksessa olevista sovelluksista myös Instagram ja Messenger sijoittuvat top 10 -listalle. Googlen omistamista sovelluksista taas Googlen haku, Google Maps, GMail sekä Androidin sovelluskauppa Google Play löytyvät kaikki listalta.
Erikoisimmat havainnot listalla ovat ehdottomasti Facebookin omistaman WhatsAppin puuttuminen listalta sekä Pandoran löytyminen listalta. Pandora on Spotifyn kaltainen musiikkipalvelu, joten sovelluksen keikkuminen Yhdysvaltain top 10-listalla kuvaakin sitä, miten Pandora sai pitkän etumatkan, kun Spotifyn rantautuminen Uuteen Maailmaan kesti aikanaan usean vuoden ajan.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Android Google Facebook iOS tilasto mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.