Nyt se tulee – Microsoft julkaisee nettiselaimensa Androidille ja iPhonelle

Manu Pitkänen
5. lokakuuta, 2017 17:00

Viisi vuotta sitten jos joku olisi sanonut, että Microsoft aikoo julkaista Internet Explorerin Androidille ja iOS:lle, olisi häntä pidetty todennäköisesti hölmöläisenä. Ajat ovat muuttuneet ja Microsoftin asennoituminen kilpaileviin alustoihin myös sen myötä. Siksi tänään paljastettu tieto Microsoft Edgen saapumisesta Androidille ja iOS:lle ei tunnu lainkaan pöllömmältä ratkaisulta.
Edgen Android- tai iOS-sovellukset eivät ole vielä valmiita, mutta kaikkein kokeilunhaluisimmat voivat testata Microsoftin beta-kehitysasteella olevan selaimen toimivuutta iOS:llä jo nyt. Applen TestFlight-testiympäristö kuitenkin rajoittaa olennaisesti testikäyttäjien määrää, vain 10 000 ensimmäistä saavat mahdollisuuden kokeilla Edgen toimivuutta.
Microsoft aikoo julkaista beta-version myös Android-käyttäjien testattavaksi, mutta ohjelmisto julkaistaan vasta hieman myöhemmin. Selaimen pitäisi olla valmis kaikkien käytettäväksi tämän vuoden loppuun mennessä. Lisätietoa Microsoft Edgen Android- ja iOS-sovellusten ominaisuuksista löytyy täältä.
Samalla Microsoft kertoi muuttavansa aiemmin Arrow-nimellä tunnetun kotinäyttösovelluksen nimen Microsoft Launcheriksi. Ohjelman beta-versio on ladattavissa Google Playn kautta. Myös Microsoft Launcherin pitäisi olla valmis tämän vuoden loppuun mennessä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Android Microsoft mobiilisovellukset Microsoft Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.