Elisa otti käyttöön 1 Gbps:n nopeudet 4G-verkossaan

Manu Pitkänen
30. lokakuuta, 2017 16:27

Kun puhutaan gigabitin siirtonopeuksista, yhdistetään se yleensä valokuituyhteyksiin. Näin nopeat latausnopeudet ovat kuitenkin tulossa myös matkapuhelinverkkoyhteyksiin. Elisa kertoo esimerkiksi päivittäneensä verkkoaan Tampereen keskustan alueella ja Helsingin Aleksanterin kadulla niin, että gigabitin siirtonopeudet ovat tulleet mahdollisiksi.
Elisan mukaan yhden gigabitin siirtonopeudella toimivan mobiililaajakaistan rakentaminen Tampereen keskustaan on osa laajamittaista mobiiliverkon uudistamishanketta, jossa se rakentaa Tampereelle ja sen lähiseuduille 5G-valmiudet omaavan verkon.
– Huippunopean mobiiliverkon rakentaminen on taas yksi askel kohti suurten siirtonopeuksien 5G:tä, missä kehityksessä olemme mukana edelläkävijöiden joukossa maailmassa. Tampereen ydinkeskustan tukiasemille rakennettava lisäkapasiteetti mahdollistaa gigan mobiililaajakaistayhteyden, minkä lisäksi se jakautuessaan tuo välittömästi nopeutta kaikille nykyisille verkon käyttäjille, kertoo mobiiliverkon palveluista vastaava johtaja Sami Komulainen Elisalta.
Vuosi sitten keväällä DNA kertoi päivittäneensä Siuntiossa 4G-verkkoaan mahdollistamaan 600 Mbps:n datasiirtoyhteydet ja tänä kesänä DNA aloitti Siuntiossa yhden gigabitin yhteyksien testaamisen.

Lue myös nämä
Tägit
DNA Elisa TeliaSonera LTE 4G Telia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.