Hälyttävä tilasto Androidista – Yli miljardi laitetta vanhentunut käsiin

Manu Pitkänen
15. marraskuuta, 2017 10:14

Applen uusien iOS-käyttöjärjestelmäversioiden jakelun onnistumista ja leviämisnopeutta vahditaan tarkasti, mutta Androidiin ei kohdisteta yhtä suurta huomiota vaikka sen kautta on mahdollista saavuttaa paljon suurempia käyttäjämassoja.
Tämä johtunee siitä tosi asiasta, että siirtymä uusimpaan Android-versioon on merkittävästi verkkaisempaa kuin iOS:llä. Tästä syystä sovelluskehittäjät voivat olle melko varmoja, että uuden Android-version tarjoamien uusien mahdollisuuksien hyödyntäjiä on ensimmäisinä kuukausina hyvin vähän. Sovelluskehittäjillä ei ole suurempaa kiirettä ottaa haltuun uusimpia ohjelmointirajapintoja.
Ohjelmoija Dan Luun data-analyysin perusteella uusimpien Android-versioihin siirtyminen käyttäjäkunnan keskuudessa ei ole pelkästään hidasta, vaan se on lisäksi myös hidastumassa. Viimeisten vuosien aikana uusimpaan Androidiin on siirrytty hitaammin kuin aiemmin.
Luu arvelee selityksen olevan siinä, että Android-puhelimia ostetaan vähemmän kuin aiemmin, puhelimia päivitetään hitaammin tai yhä harvempi laite saa nykypäivänä päivityksen uuteen käyttöjärjestelmään.
Keväällä 2017 Google paljasti käytössä olevien Android-laitteiden määrän olevan vuonna 2017 kaksi miljardia. Yhdistämällä tämä tieto Luun data-analyysiin, voidaan päätellä että maailmassa on käytössä miljardi yli kaksi vuotta vanhaa laitetta, jotka ovat käytännössä pudonneet ohjelmistopäivitysten kelkasta eivätkä tule koskaan päivittymään uusimpaan Androidiin.
Google Play -tilastoinnin perusteella aktiivista Android-laitteista vain 0,3 prosenttia käyttää uusinta versiota (8.0 Oreo). Applen iOS 11 -käyttöjärjestelmään on päivittynyt 52 prosenttia aktiivista laitteista.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google App Store iOS Google Play iOS 11
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.