OnePlus 5T:llä ei voi katsoa HD-elokuvia Netflixistä – Tästä se johtuu

Manu Pitkänen
11. joulukuuta, 2017 11:38

OnePlus 5T vaikuttaa teknisten ominaisuuksiensa ja hintansa puolesta äärimmäisen houkuttelevalta puhelimelta. Puhelimesta löytyy laadukas ja terävä näyttö sekä tehokas järjestelmäpiiri, joten se kykenee toistamaan vaikkapa Full HD -elokuvia ongelmitta.
Paitsi ettei se pysty jos elokuvia katsoo jostakin suoratoistopalvelusta, kuten vaikkapa Netflixistä. Jutun juju ei ole puhelimen raudassa, joka kyllä riittää hyvin teräväpiirtoisen videoin toistamiseen, vaan kyse on digitaalisista käyttöoikeuksien hallinnasta eli tutummin DRM-suojauksista. OnePlus 5T tukee Widevinen suojaustasoa kolme, mikä pitää sisällään ainoastaan normaalilaatuiset sisällöt.
Jotta OnePlus 5T voisi esittää Netflixistä tai muisa suoratoistopalveluista HD-laatuisia pätkiä, tulisi OnePlussan päivittää puhelimen DRM-suojaus Widevinen suojaustasoon 1. Yhtiön mukaan OnePlus 5T tulee saamaan Level 1 -suojaustason, joten tulevaisudessa 5T:llä voi katsoa HD-laatuisia elokuvia. Yhtiö ei kuitenkaan kommentoinut miksei korkeampaa suojaustasoa ole tuettu alusta lähtien. OnePlus ei myöskään kertonut koska päivityksen pitäisi tulla saataville.
Myös OnePlus 5 tukee Widevinen Level 3 -suojausta, joten silläkään ei voi katsoa HD-striimejä.

Lue myös nämä
Tägit
DRM OnePlus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.