iPhone-sovelluksia voi jatkossa ennakkotilata App Storesta

Manu Pitkänen
12. joulukuuta, 2017 11:45

Apple on mahdollistanut App Store -sovelluskaupassaan iPhonelle, Macille ja Apple TV:lle tarkoitettujen sovellusten ennakkotilaamisen. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että sovelluskehittäjät voivat kerätä asiakkaita sovellukselleen näyttävien hype-markkinointikampanjoiden turvin.
Ennakkotilauksen toimivuutta testattiin isossa mittakaavassa jo vuosi sitten. Tuolloin Apple toteutti yhdessä Nintendon kanssa kampanjan, jossa iOS-käyttäjät pystyivät tilaamaan muistutuksen Super Mario Run -pelin myynnin alkamisesta. Tulokset ovat olleet sen verran hyvät, että järjestelmän saatavuutta päätettiin laajentaa kaikille kiinnostuneille sovelluskehittäjille.
Apple on lisännyt jo App Storen Pelit-alueelle oman osion, jossa tuodaan esiin parhaillaan ennakkotilattavana olevia pelejä. Ohjelmien ja pelien ennakkotilauksessa asiakas ottaa riskin siitä, millaisen lopputuloksen hän lopulta saa. Kehittäjä voi muuttaa hinnoitteluaan, mutta ennakkotilaaja maksaa aina alimman hinnan mihin hän on itse sitoutunut. Jos siis kehittäjä päättää myydä sovellusta ennakkotilauskampanjan ajan tarjouksella ja nostaa hintaa julkaisupäivänä, niin ennakkotilaaja saa ohjelman alempaan hintaan.
Lisätietoja sovellusten ennakkotilauksesta löytyy Applen verkkosivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.