Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön

Manu Pitkänen
13. joulukuuta, 2017 18:24

Vuosi sitten input-ratkaisuita tietokone- ja älypuhelinvalmistajien käyttöön kehittävä Synaptics kertoi kehittäneen sormenjälkilukijan, joka osaisi tunnistaa käyttäjän millimetrin paksuisen lasinkin läpi. Käytännössä FS9100-sensorin piti mahdollistaa uudenlaiset älypuhelimet, joissa käytännössä koko etuala on näyttöä.
Näin ei kuitenkaan tapahtunut Synapticsin avulla. Ilmeisesti teknologiaa ei saatu älypuhelinvalmistajien näkökulmasta tarpeeksi toimivaksi, minkä takia esimerkiksi Samsung joutui siirtämään Infinity Display -näytöillä varustetuissa Galaxy S8:ssa ja Galaxy Note8:ssa sormenjälkilukijan puhelimen takapuolelle. Kriitikot ovat myös muistaneet huomauttaa tästä Samsungia arvosteluissa.
Synaptics on nyt esitellyt päivitetyn version sensorimallistosta, FS9500:n. Clear ID -markkinointinimen saanut teknologia kykenee siis lukemaan sormenjäljen lasin läpi, joten se voidaan integroida näyttöön. Synaptics väittää sormenjälkilukijan olevan kaksi kertaa nopeampi kuin 3D-kasvojentunnistus – piikki lienee osoitettu Applen suuntaan. Lisäksi ratkaisu mahdollistaa puhelimeen kirjautumisen vain yhtä nappia painamalla.
Viiden suurimman älypuhelinmerkin joukkoon kuuluva yhtiö aikoo hyödyntää teknologiaa tulevassa puhelimessaan.

Lue myös nämä
Tägit
Synaptics Synaptics Clear ID sormenjälki sormenjälkilukija älypuhelin Samsung Huawei
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.