Google toi Lens-ominaisuuden iPhonelle

Matti Robinson
16. maaliskuuta, 2018 21:04

Google on pitkään promovideoissaan muistuttanut iPhone-käyttäjiä oman kuvapalvelunsa ylivertaisuudesta. Pixel-puhelinten mainosvideoilla huomioidaan, että laitteesta ei lopu kuvatessa koskaan tila, sillä Google Photos eli Kuvat tarjoaa loputtomasti tallennustilaa pilvessä.
Tämän lisäksi Google Kuvat tarjoaa myös muita ominaisuuksia, joilla iPhone-käyttäjiä pyritään houkuttelemaan Googlen palveluiden ääreen. Yksi näistä on hakujätin valtaisan hyvää koneoppimis- ja tekoälyosaamista esittelevä Lens-ominaisuus, jonka avulla mm. kuvasovellus ja Google Assistant tunnistavat kuvista kohteita.
Sen avulla voi esimerkiksi hakea helposti lisätietoa museokohteesta, skannata käyntikortteja tai vaikkapa tunnistaa koirarotuja.
Nyt kyseinen ominaisuus on tuotu Pixel-puhelimista, ja muutamista muista Android-laitteista, myös iPhonelle. Lens-ominaisuus löytyy Google Kuvat -sovelluksen uusimmasta iOS-versiota, joka kantaa versionumeroa 3.15. Päivityksen julkaisu on virallisesti tapahtunut, mutta päivitys saapuu porrastetusti saataville tulevan viikon aikana.

Starting today and rolling out over the next week, those of you on iOS can try the preview of Google Lens to quickly take action from a photo or discover more about the world around you. Make sure you have the latest version (3.15) of the app.https://t.co/Ni6MwEh1bu pic.twitter.com/UyIkwAP3i9

-- Google Photos (@googlephotos) March 15, 2018

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.