Google Play tuo suoratoistopelit Androidille

Manu Pitkänen
20. maaliskuuta, 2018 18:00

Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, jonka avulla peliä tai sovellusta voi kokeilla ennen kuin sen lataa ja asentaa puhelimeen tai tablettiin.
Käytännössä ominaisuus näkyy käyttäjälle sovelluksen Google Play -esittelysivulle ilmestyvänä "Try Now"- eli "Kokeile nyt" -painikkeena, joka on sijoitettu latauspainikkeen viereen. Kokeile nyt -painikkeen painamisen jälkeen Google Play tekee muutamia valmistelevia toimintoja, minkä jälkeen sovellusta aletaan suoratoistaa Googlen palvelimilta puhelimeesi.
Play Instant -ominaisuus toimii Android-laitteilla, jonka käyttöjärjestelmäversio on Lollipop tai sitä uudempi. Google esittelemä ominaisuus on jatkoa aiemmin esitellylle Instant Appsille, joka oli kuitenkin yhteensopiva ainoastaan sovellusten kanssa – Play Instant toimii myös pelien kanssa. Peliyhteensopivuus vaati edistyneempää OpenGL-tukea.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Play Instant Instant Apps Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.