Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nexus One tuottaa jo voittoa

12
Kaarlo Räihä

Nexus One tuottaa jo voittoa
Googlen Nexus One -puhelimen myyntiluvut ovat jääneet vaisuiksi, sillä puhelinta on myyty julkaisun jälkeen tiettävästi alle 200 000 kappaletta. Näiden myyntilukujen valossa onkin hieman yllättävää, ettää Googlelle puhelin on kuitenkin jo voittoa tuottava tuote.

Tämä asia selvisi eilen, kun Google julkaisi taloudellisia tietoja tämän vuoden ensimmäisestä neljänneksestä. Google ei kuitenkaan tarkentanut kuinka paljon Nexus One on tuottanut yritykselle rahaa tai kuinka monta puhelinta on tähän mennessä myyty, joten tarkkoja lukuja Nexus Onen menestyksestä ei ole tiedossa.
Android-ohjelmistoalustan osalta Google kertoi kuitenkin jälleen uusia tilastotietoja, joiden mukaan päivittäin myydään noin 60 000 Android-laitetta. Jos luku pysyy vastaavana koko vuoden, myydään tänä vuonna yhteensä yli 20 miljoonaa Android-laitetta.

Kasvavan laitakannan myötä myös Android Market on kerännyt enemmän kiinnostusta ohjelmistokehittäjien parissa, ja viimeisimmän tiedon mukaan Android Market tarjoaa kuluttajille yli 38 000 sovelluksen valikoimaa. Kuukaudessa kasvua tuli yli 8 000 sovelluksen verran, joten Andrdoid Market voi rikkoa vielä tämän vuoden aikana 100 000 sovelluksen rajapyykin, jos kasvu jatkuu samanlaisena.

Kommentit (12)

neon8
neon8

1

Onhan siellä paljon sovelluksia, mutta aika paljon sellaisia hömppiä ja niiden "helmien" löytäminen voi olla tuskan takana :D

Vastaa
Stonik
Stonik

3

@2

Ja se huonoista huonoin Ovi Store kerää tällä hetkellä 1,6 miljoonaa latausta päivässä. Luultavasti nämä ihmiset ovat ladanneet sisältöjä ase ohimolla...

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

4

@3

Niin, ''hieman'' on tuota matkaa kurottavana Applen ylläpitämään, iPhoneille ja iPadille tarkoitettuun sovelluskauppaan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

5

2,3,4

Android kauppassa on hyviä puoli Ovi Storeen verrattuna luokittelussa, lähinnä alakategoriossa. selailu onnistuu vierittämällä, ilman seuraavasivu klikkailuaja.

Ovi Store vahvuuksia toimivuus eri tavoilla hyvin monissa maissa. Niissä laitteissa joissa käytetään Ovi Sotorea voi käyttää myös muita kauppoja tai latausmahdollisuuksia. Joka asiakkaan kannalta hyvä. OS/Valmistajan kannalta tietenkin huonoa ettei voi kontroloida laitteiden kaikkea käyttö ja tarjontaa.

Kaikki kolme kauppaa eivät kuitenkaan eroa käytettävyyden osalta suuresti, yksi kelpuuttaa maksuun vain luottokortin, toisella maksutapoja enemmän.

Oma lukunsa on sitten Applen politiikka jossa vahvimmin säädellään mitä saa myydä ja sen lisäksi estänyt täysin muuta kauppapaikat, tuosta ei tosin Android kaukana ole.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

6

Nexus Onen vahvuus on miten sujuvasti se synkkaa Googlen muiden palveluiden kanssa. Käyttöönottaessa se pyysi kirjautumaan Google-tilille ja haki sieltä kaiken mahdollisen puhelimeen sopivan materiaalin. Jopa valokuvat Picasa Web Albumista.

Näissä 'muissa palveluissa' Google on selkeä ykkönen. Enkä tarkoita pelkkää Gmailia. Appleakin edellä, puhumattakaan Noksusta.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

7

@2/4 kertoisitko minulle ne loistavat sovellukset jotka löytyvät app storesta?

2 vuoden iPhone 3G käytön jälkeen ainut sovellus mikä on jäänyt käyttöön on teksti-tv sovellus. Kokoiltua on tullut kyllä muuta sata sovellusta eli lataus määriä kyllä tulee app storeen, mutta se ei kerro vielä mistään muusta kuin latauksien määrästä.

WRC2010 sovellus tetissä tällä hetkellä mistä seurailen turkin rallia.

Cydian kautta on sitten SB Setting jne.

Vastaa
delic
delic

8

@7 Eiköhän se riipu ihan käyttäjästä mikä on loistava ja hyvä sovellus, hyvä kuitenkin että tarjontaa on paljon niin on jokaiselle jotakin

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

9

Jo pidemmän aikaa kaikki vähänkään tarpeelliset ohjelmat ovat löytyneet kaikille alustoille. Alue missä Apple on edellä muita on pelit ja siinä, että ihmiset todellakin käyttävät heidän palveluaan. Tosin tilanne on parantunut Nokian ja varsinkin Androidin kohdalla.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

10

@6

Onko tuossa Nexuksen synkkauksessa sitten jotain eroa muihin Android-luureihin verrattuna? Käsittääkseni kaikki Android luurit synkronoituvat hyvin Googlen palveluiden kanssa..

Vastaa
Stonik
Stonik

11

@6

Totta tuo, ja kuten Mahterikin sanoi - muissa Android-luureissa on samat hyvät puolet. Tosin Galaxy Spicaa testatessa en koskaan päässyt käsiksi sähköpostiin tai kalenterisoftiin, koska heti klikatessa olisi pitänyt syöttää Googlen tunnarit sisään.

Ylipäätään tuo Googlen palveluiden toimiminen yhdellä tunnuksella on ihan selkeästi "luokkansa paras". Esimerkiksi Microsoftin Livet, MSN:t, Hotmailit ja Passportit (+ nykyisin vielä Yahoo) hakevat sekavuudessaan vertaistaan, ja Nokiallakin tuohon yhteistoimintaan Ovi-palveluiden kesken ollaan vasta heräilemässä.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

12

Olen ainakin itse kiinnostunut puhelimesta, koska siinä on perus Android ilman mitään valmistajakohtaista päälle liimattua käyttöliittymää. Tämä siis mahdollistaa tulevaisuudessa helpon päivitettävyyden aina kun Androidista julkaistaan uusi versio.

Tulisipa kesään mennessä virallisesti myös Suomeen. Verkkokaupan maahantuoman laitteen hinta ei ole kohtuullinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja