Garminin nüvifone videolla, myös valkoinen versio tulossa?

3
Markus Lehtiniitty

Garminin nüvifone videolla, myös valkoinen versio tulossa?
Garminin nüvifone on mielenkiintoinen kosketusnäyttöön perustuva puhelin, jota odotetaan markkinoille syksyllä. Se on navigaattorivalmistajan vastaus monille puhelinvalmistajille, jotka ovat lisänneet puhelimiinsa kartta- ja navigointitoimintoja.

Garmin nüvifone perustuu siis kosketusnäyttöön. Kyseessä ei ole varsinaisesti Applen iPhonesta tuttu multi touch -kosketusnäyttö, mutta näyttöä käytetään kuitenkin sormilla eikä kynää tarvita. Aiemmin nüvifonesta on ollut esillä kuvia vain mustakuorisena versiona, mutta nyt on saatu hieman kuvia valkoisestakin versiosta. Tämä ei kuitenkaan tee valkoisen nüvifonen markkinoilletuloa mitenkään varmaksi.

Lisäksi Laptop Mag on julkaissut blogissaan videon ja pienen testiraportin, joissa esitellään nüvifonen toimintoja ja käyttöliittymää. Tässä linkki videoon (video vaikuttaisi latautuvan melko hitaasti).



nüvifonen käyttöliittymä vaikuttaa varsin mukavalta ja esimerkiksi kuvakkeet ovat todella suurikokosia ja käyttöliittymän ulkonäkö muutenkin äärimmäisen selkeä ja kaunis. Käyttöliittymästä huomaa selvästi myös iPhonen vaikutuksen: osa asioista on toteutettu nüvifonessa täysin samoin kuin iPhonessa. nüvifonessakin tekstinsyöttö tapahtuu iPhonen tavoin näytöllä näkyvää näppäimistöä painelemalla. iPhonessa tämä näppäimistö toimii ainoastaan pystyasennossa, kun taas nüvifonessa se toimii myös sivuttain laajakuvatilassa ja kirjainten koko on aivan eri tasoa kuin iPhonssa.

nüvifonessa päähuomio on tietenkin suunnattu navigointiin ja GPS-paikannuksen hyödyntämiseen, onhan kyseessä navigaattorivalmistajan laite. Garminin omilla nüvifone-sivuilla on lisää tietoa laitteesta. Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kamera, mediasoittimet, 3G-yhteydet HSDPA-tuella ja WLAN. nüvifonen näyttö on kooltaan 3,5 tuumaa, kuten iPhonessakin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
gaam (vahvistamaton)

1

Näppäimistö toimii iPhonessa myös vaakasuunnassa nettiselaimessa. Olisi kyllä hyödyllinen jos olisi vaakasuuntainen kokoajan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.