Nokia myös operaattoriksi Japanissa

Markus Lehtiniitty

Nokia myös operaattoriksi Japanissa
Nokia aikoo yllättäen ryhtyä ensi vuoden keväänä Japanin markkinoilla myös virtuaaliverkko-operaattoriksi, kertoo uutistoimisto Reuters viitaten japanilaisen sanomalehden Yomiuri Shimbunin tietoihin. Samaisen lehden mukaan Nokia tulee toimimaan virtuaalioperaattorina Japanin suurimman operaattorin NTT DoCoMon verkossa.

Ryhtymällä itse operaattoriksi Nokia hakee mahdollisuutta kasvaa Japanin markkinoilla, joilla sen markkinaosuus tällä hetkellä on vain noin prosentin luokkaa verrattuna maailmanlaajuiseen noin 40 prosentin osuuteen. Japanin mobiilimarkkinat ovat äärimmäisen suljetut ja paikalliset valmistajat, kuten Fujitsu, NEC, Sharp ja Panasonic, hallitsevat markkinoita toimittamalla operaattoreille räätälöityjä laitteita.

Yomiuri Shimbunin mukaan Nokia aloittaa tarjoamaan omia operaattoripalveluitaan kalliimpien mallien kera, joka voi tarkoittaa myös Vertu-luksuspuhelimia. Teknisesti Nokian malliston huippumallit eivät edusta Japanin tarjontaan verrattuna kovin korkeaa tasoa, sillä mobiili-TV- ja mobiilimaksamispalvelut ovat jo yleistyneet japanilaisissa puhelimissa.



Tiedot Nokian operaattoriaikeista ovat toistaiseksi vielä erittäin heikkoja. On mahdollista, että Nokian virtuaalioperaattoriratkaisu on muodostettu pelkästään Vertu-luksuspuhelinten tuomiseksi Japanin markkinoille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.