OpenClip ja PasteBud tuovat kaivatun kopioi ja liitä -ominaisuuden iPhoneen

9
Markus Lehtiniitty

OpenClip ja PasteBud tuovat kaivatun kopioi ja liitä -ominaisuuden iPhoneen
Yksi Applen iPhoneen eniten kaivatuista ominaisuuksista on tekstin kopioimisen ja liittämisen mahdollistava toiminto. Apple ei kuitenkaan toistaiseksi ole tehnyt liikettäkään tämän kopiointiominaisuuden liittämiseksi osaksi iPhonea ja sen mukaan ominaisuus ei ole korkealla iPhonen tulevaisuuden kehityssuunnitelmissa.

Sen sijaan kolmansilta osapuolilta on saatavilla jo kaksikin erilaista ratkaisua kopioimisongelmaan.

Avoimen koodin OpenClip-rajapinta mahdollistaa ohjelmienvälisen kopioi ja liitä -ominaisuuden iPhonessa. OpenClip mahdollistaa sitä tukevien ohjelmien välisen tekstinkopioinnin. OpenClip siis edellyttää toimiakseen, että se on integroitu osaksi ohjelmia. OpenClip ei käytä mitään erillisiä taustalla pyöriviä prosesseja ja ei riko Applen sovelluskehitystä koskevia sääntöjä.

Toistaiseksi OpenClipiä tukevien ohjelmien määrä ei ole suuri, mutta se on luonnollisesti kasvamaan päin. Lisätietoa OpenClipistä löytyy sen sivuilta.



PasteBud-palvelu puolestaan tarjoaa iPhonen Safari-internetselaimessa ja Mail-sähköpostiohjelmassa toimivan kopioinnin. PasteBud käyttää JavaScriptiä ja verkkopalvelua kopioimiseen. Tarvittavat kaksi sivua asetetaan kirjanmerkeiksi Safari-selaimessa. PasteBud ei siis vaadi minkään ohjelman asentamista iPhoneen.

PasteBud-palvelun pitäisi aueta käyttäjille vielä myöhemmin tänään, jolloin lisätietoa on saatavilla PasteBudin sivuilta. Jutun lopusta löytyvä video selventänee PasteBudin hieman monimutkaista toimintaperiaatetta.

OpenClip ja PasteBud siis täydentävät erilaisina ratkaisuina toisiaan - ja yhdessä ne tuovat kopioi ja liitä -ominaisuuden jo varsin hyvin osaksi iPhonea. Alta löytyy kaksi videota: ensimmäisellä esitellään OpenClipin ja toisella PasteBudin toimintaa.


Cut and Paste for iPhone from Cali Lewis on Vimeo.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Padam (vahvistamaton)

2

Ihan järkyttävän vaikeasti tuo näköjään onnistuu noillakin ohjelmilla... Eli ei voi copy&paste-tuesta vieläkään puhua, tosin en tiedä miten homma hoituu muilla laitteilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
No joo (vahvistamaton)

3

Kyllä tuo vielä hiukan hitaalta näytti. Esimerkiksi Nokialaisissa tuo copy/paste on suunniteltu etenkin pienempien asioiden tallentamiseen esimerkiksi puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen kopioimiseen/liittämiseen. Tavallaan hyvä, että voi tuollaisia pidempiäkin kappaleita tuolla lailla kopioida, mutta toisaalta useammin tarvitsee esimerkiksi sähköpostiosoitteen kopiointia, joka Nokialaisella onnistuu yhä helpommin ja nopeammin. Tosin tuo nyt on vasta ensimmäinen versio tuosta ominaisuudesta, eli eiköhän parannusta ole pian tulossa :).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Julle (vahvistamaton)

6

Ei sillä etteikö tuo ominaisuus saisi iPhoneenkin tulla, mutta en kyllä ole 5kk käytön aikana törmännyt tilanteeseen, jossa moista tarvisin. Ainakaan em. puhelinnumeron tai s-postiosoitteen kopiointi ei iPhonessa ole tarpeen kun se tuntuu haistavan ne joka paikasta muutenkin. Painamalla esmes puh nroa webbisivulla voi soittaa numeroon.

Vähän veikkaisin, ettei Apple tuo sitä nykyisiin iPhone-malleihin ollenkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
krisu (vahvistamaton)

7

Väärää tietoa, OpenClip ei päässyt Applen rajoituksista läpi. Se on väliaikaisesti kuollut, kunnes ne keksivät keinon jotka eivät riko noita rajoituksia: http://www.modmyi.com/forums/iphone-news...p-openclip.html

Tuosta PasteBud sen verran että kun koitin niitä asentaa iTouchiin, niin se ei onnistu sen Safarin kautta, koska ne eivät ole laittaneet iPhonelle sopivia linkkejä... Ja vihaan tuota kirjainmerkkien synkronointia, se poistaa minun vanhat Safari-kirjainmerkit mitä minulla on jo. Saisi laittaa iPhonelle sopivat asennuslinkit kyllä ehdottomasti.

Mutta PasteBud ei ole uusi idea olenkaan, iCopy on julkaistu kuukausia sitten joka toimii lähes samalla tavalla: http://www.biocow.com/iCopy/ , mutta mielestäni PasteBud on ulkoasultaan paremmin toteutettu...

Enkä mä tajua mikä hiku näissä copypaste-jutuissa on, en ole vielä tarvinnut koskaan niitä ja tuskin tulenkaan. Jos haluan copypasteta, laitan osoitteen tai jutun talteen ja teen sen koneella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dsa (vahvistamaton)

9

JA TAAS APPLE KOPIOI NOKIAA. ENSIN TEKEE PUHELIMEN, SITTEN KOSKETUSNÄYTÖN JA VIELÄ COPYPASTENKIN

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.