Delliltä älypuhelimia ensi kuussa?

Markus Lehtiniitty

Delliltä älypuhelimia ensi kuussa?
Dell saattaa saapua mukaan puhelinmarkkinoille jo ensi kuussa, kertoo Wall Street Journal. WSJ:n mukaan Dell julkistaisi puhelinaikeensa ensi kuun puolenvälin tienoilla Mobile World Congress -tapahtumassa. WSJ viittaa nimettömiin, asiasta perillä oleviin lähteisiin.

WSJ kertoo Dellin aikovan keskittyä lähinnä kalliimpiin älypuhelinmalleihin. Dellin tulevien puhelinhankkeiden yllä leijuu kuitenkin yhä sumuverho sillä WSJ:n mukaan koko projekti saatetaan yhä perua - lopullisia päätöksiä ei ole toistaiseksi tehty.

Dell on tietojen mukaan kehittänyt puhelimiaan Chicagossa, Yhdysvalloissa jo pitkään, ja toimivia puhelinprototyyppejä sillä on ollut jo yli vuoden ajan. Tulevien puhelinten käyttöjärjestelmävalinnasta ei toistaiseksi ole varmuutta sillä Dell on tutkinut sekä Googlen Androidin että Microsoftin Windows Mobilen käyttämistä. WSJ kertoo Dellin menneen vuoden aikana käyttäneen paljon aikaa puhelinalan komponenttitoimittajien, ohjelmistoyhtiöiden ja aasialaisten valmistajien kanssa neuvotellen.



WSJ on saanut tietoa kahdesta Dellin prototyyppipuhelinmallista: suurella kosketusnäytöllä varustetusta Applen iPhonea muistuttavasta laiteesta sekä esiin liukuvalla QWERTY-näppäimistöllä varustetusta laitteesta.

Wall Street Journalin ohella myös arvostettu Silicon Alley Insider on kertonut omaan lähteeseensä perustuen Dellin tulevasta puhelimesta. SAI:n mukaan Dellin ensimmäinen puhelin tulisi saataville tämän vuoden syyskuun 9. päivä (9.9.2009). Lisäksi SAI:n tietojen mukaan Dell kutsuisi puhelinta ainakin toistaiseksi MePhone-nimellä ja puhelimessa olisi kiinnitetty erityistä huomiota puhelimen muokkaamiseen eri käyttäjien toiveisiin sopivaksi. On hyvin mahdollista, että Wall Street Journal ja Silicon Alley Insider ovat molemmat oikeassa ja kertovat samasta puhelimesta erilaisia tietoja.

Dellin puhelinhankkeelle pontta antaa muun muassa yhtiössä nykyisin työskentelevä, entinen Motorolan puhelinliiketoiminnan johtaja Ron Garriques.

Myös toisen aiemmin lähinnä tietokonevalmistajana tunnetun yhtiön, Acerin, odotetaan julkistavan ensi kuussa MWC:ssä ensimmäisen oman puhelimensa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.