Roiskeita kestävä Nokia 3720 vuoti julkisuuteen - katso kuva

12
Markus Lehtiniitty

Roiskeita kestävä Nokia 3720 vuoti julkisuuteen - katso kuva
Nokialta on päässyt lipsahtamaan julkisuuteen tietoja ja kuva uudesta tavallista kestävämmästä 3720-puhelinmallista. Vierellä olevan kuvan julkaisi hollantilainen MobileCowboys-sivusto.

Perinteistä patukkamuotoilua edustava 3720 on tietojen mukaan roiskevesitiivis sekä pölynkestävä. Lisäksi kestävyyttä löytynee myös pienille iskuille. Kestävyytensä osalta 3720:n odotetaan olevan myös IP54-sertifioitu.

Nokian mallistosta ei viime aikoina ole liiemmälti löytynyt kovempaan käyttöön tehtyjä puhelimia, joten 3720 on erittäin ilahduttava tuttavuus tässä mielessä. Viimeisin kestävämpi puhelin Nokian mallistossa on ollut 5500 Sport. Kaikkien aikojen kestävin nokialainen puolestaan on ollut 2000-luvun alkuvuosina markkinoilla ollut järeä 6250.



Muilta osin uutuuden ominaisuuksista tiedetään toistaiseksi vielä hyvin vähän - tosin kuva paljastaa 3720:n käyttävän Nokian omaa suljettua Series 40 -käyttöjärjestelmää. Mitä luultavimmin 3720:n lopullinen mallinimi tulee sisältämään numerosarjan ohella myös jonkin lisämääreen, mahdollisesti "classic" perustuen puhelimen patukkamuotoiluun.

Markkinoille 3720:n odotetaan saapuvan syyskuussa. Hinnaltaan sen voidaan sisältämiensä ominaisuuksien myötä odottaa asettuvan melko edulliseksi. Uutuuden odotetaan olevan mukana ainakin T-Mobile-operaattorin tulevassa mallistossa. Luultavasti se tulee kuitenkin laajemminkin saataville.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (12)

msly
msly

2

Itse olen ymmärtänyt, että ensimmäinen numero kertoo pölyn jne. kestävyydestä ja tässä 5 on taso, jossa suurin osa pölystä ja roskasta ei pääse puhelimen sisuksiin. Toinen numero puolestaan kuvaisi vesikestävyyttä ja numero 4 tarkoittaisi roiskekestävyyttä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tuntematon käyttäjä

3

Kuulostaa uskottavalta, nimittäin esim. joissakin taskulampuissa vesitiiviys on merkattu tyylillä IPX7 tmv. eli pölyn siedosta ei olisi niissä sertifiointia...

Ja...näemmä tuolla wikipediassa on asiasta seuraavanlaista:
http://en.wikipedia.org/wiki/IP_Code

Vastaa
johtaja59
johtaja59

4

Juurikin näinhän se menee:
5: Suojattu pölyltä. Ei edellytä täydellistä tiiveyttä, mutta haitallisia pölykertymiä ei saa syntyä.
4: Suojaus vesiroiskeita vastaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/IP-luokitus

Tulee vaan taas mieleen Nokian edellinen iskun, pölyn ja veden kestävä puhelin joka ei kestä iskua, pölyä eikä vettä.

Vastaa
Skull_Cro
Skull_Cro

7

Täältäpä löytyi 6260, ja kavereitten kanssa sitä käytettiikin usein syöttelyssä, viskottiin seinään, ja tulihan sen kanssa kerran uituakkin mutta kaiken se kesti :D

Vastaa
jehu80
jehu80

8

Olisi hyvä jos tulisi IP57:lla, mutta kuvan perusteella ainakaan tämä ei ole sellainen. Samsung B2100 olisi muutoin hyvä, mutta siinäkin on puute; huono laturiliitin puhelimessa. No ainakaan se ei näytä kovin kestävältä...

Vastaa
Mazzaetae
Mazzaetae

9

Aikaisempi puhelimeni oli tuo Nokia 5500 ja kaiken sekin sai kestää. Tippunut monta kertaa, avannossakin käynyt, vielä toimi. Uuden puhelimen kanssa olen ollut vähän varovaisempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ankka 53 (vahvistamaton)

10

Ostaisin mutta tuli justiinsa ostettua uus puhelin kun luovuin siitä toivosta että nokialta tulin kestävä malli sitten ku ostin uuden puhelimen setuli

Vastaa
aleveksi
aleveksi

11

Tulipa joskus saunottua useampaan otteseenki tuon nokia 5500 kanssa eikä se siihen mitään sanonut. Piti saaha musat saunaanki. Ei mitään ongelmaa paitsi jos kuunteli yli 8h musiikkia putkeen niin tilttasi. Kaikin puolin suht kestävä puhelin oli.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tonttu (vahvistamaton)

12

Sitä luodinkestävää odotellessa. Kantaisin sydänsuojana aina povitaskussa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.