Applen App Store: 1,5 miljardia latausta vuodessa

2
Markus Lehtiniitty

Applen App Store: 1,5 miljardia latausta vuodessa
Apple on ilmoittanut, että sen iPhone-puhelimille ja iPod touch -medialaitteille tarkoitetusta App Store -sovelluskaupasta tehtiin yli 1,5 miljardia latausta sen ensimmäisen aukiolovuoden aikana. Apple kehuu tiedotteessaan App Storea vallankumoukselliseksi sekä toteaa sen olevan maailman suurin ohjelmistokauppa.

App Store vietti yksivuotissyntymäpäiväänsä viime viikon lauantaina. App Storesta on Applen mukaan tällä hetkellä saatavissa jo yli 65 000 eri sovellusta ja peliä ja iPhone-kehittäjäohjelmaan on liittynyt yli 100 000 kehittäjää.

"App Store on jotakin ennen näkemätöntä tällä alalla sekä skaalan että laadun suhteen. Yli 1,5 miljardia latauksen myötä muille tulee hyvin vaikeaksi ottaa sitä kiinni", Applen pääjohtaja Steve Jobs sanoo yhtiön tiedotteessa.



App Store on saatavilla yhteensä 77 maassa. Apple on toimittanut yhteensä yli 40 miljoonaa App Storea tukevaa laitetta, eli siis iPhonea ja iPod touchia. Keskimäärin yhteen laitteeseen om siis ladattu yli 35 sovellusta App Storesta. App Storen myötä lisäsovellusten asentamisesta puhelimiin on tullut huomattavasti aiempaa suositumpaa ja laajempaa.

Kerroimme App Storen synttäreistä jo aiemmin viime viikolla. Eilen kerroimme puolestaan myös LG:n avaavan oman ohjelmistokauppansa, jonka jälkeen kaikilla suurilla puhelinvalmistajilla on omat kauppansa. Muut puhelinvalmistajat ovat joutuneet seuraamaan Applen App Storella osoittamaa esimerkkiä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.