Nokian tuoreesta N97-päivityksestä lisätietoa - saataville FOTA-päivityksenä

5
Markus Lehtiniitty

Nokian tuoreesta N97-päivityksestä lisätietoa - saataville FOTA-päivityksenä
Nokia on virallisesti kertonut N97:n tuoreesta 12.0.024-ohjelmistopäivityksestä. Päivitys on nyt myös tullut saataville verkon yli suoraan laitteeseen ladattavana FOTA-päivityksenä.

Olemme kertoneet N97:n tuoreimmasta ohjelmistoversiosta jo aiemminkin, mutta tuolloin tarkempia tietoja päivityksen tuomista uudistuksista ei vielä hirväesti ollut.

Nokian mukaan päivitys sisältää parannuksia päivittämiseen itse laitteen kautta. Muihin parannuksiin kuuluvat säätö selaimen välimuistin kokoon tilan säästämiseksi, päivitetty Ovi Store -sovellus. Lisäksi Mail for Exchangelle on päivityksiä saatavilla päivitystoiminnon kautta ja widgeteille Ovi Storesta. Symbian-Freak-sivusto on myös saanut käsiinsä päivityksen tarkemman muutoslistauksen.



12.0.24-ohjelmistoversion tultua saataville päivittäminen ei myöskään vielä onnistunut puhelin- tai WLAN-verkon yli niin sanottuna FOTA-päivityksenä, vaan päivittäminen oli mahdollista vain paljon hankalammin tietokoneen kautta. Nyt N97:n päivittäminen on tullut mahdolliseksi myös puhelimen Laitehallinta-sovelluksen kautta, johon pääsee muun muassa näppäilemällä kotinäytöllä *#0000#.

Päivityspaketilla on puhelimen kautta ladattaessa kokoa 4 215 kilotavua ja koko päivitysprosessi sujuu nopeasti ja erittäin helposti. Puhelin käynnistyy päivityksen yhteydessä kerran uudestaan. N97:stä löytyy UDP-ominaisuus, joten tietojen varmuuskopiointi ennen päivittämistä ei ole välttämätöntä, mutta kuitenkin joka tapauksessa suositeltavaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
aatu (vahvistamaton)

1

Puhelimen toiminta parani ton päivityksen jälkeen kyllä. Mail for exchange ei toimi edelleenkään.. Mikään salasana ei kelpaa sähköposteihin. rss feedin seuraaminen widgettien avulla ei toimi, lopetti muutama viikko sitten päivittämästä kokonaan.

Vastaa
Sipa931
Sipa931

2

Päivitin puhelimen suoraan tähän päivitykseen koska en ole vaan suostunut päivittämään sitä koneen kautta. Mutta pitääkö tämä päivitys sisällään jo vanhempien versioiden korjaukset?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jusa (vahvistamaton)

3

mielenkiintoista... kun päivitin tuon firmwaren noin nko sitten FOTA-päivityksenä ihan normaalin sovellukset -> päivitykset -valikosta, niin siellä sen kooksi mainittiin kyll vain ...~650-670 kB - ei siis Gigoja.

Mikähän se paketti mahtoi olla? Puhe-elin kyllä toimii ripeämmin kuin ennen, mutt muita mahd parannuksia en oo miteskään kokeillut, saati testannut

Vastaa
msly
msly

4

@2.

Luonnollisesti.

@3.

Voi olla, että jos päivittää 11-versiosta tähän 12-versioon, on ko vain noin vähän.

Itse kuitenkin päivitin oman puhelimeni 10-versiosta, koska en ole aiemmin saanut päivitystä tietokoneen kautta onnistumaan jostain syystä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.