Palm julkisti Pixin - edullisempi webOS-puhelin

Markus Lehtiniitty

Palm julkisti Pixin - edullisempi webOS-puhelin
Palm on julkistanut uuden Pixi-älypuhelimen. Kyseessä on Palmin toinen webOS-käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin. Pre pysyy yhä yhtiön huippumallina Pixin sijoittuessa edullisempaan hintaluokkaan.

Pixin kapasitiivisella kosketusnäytöllä on kokoa 2,63 tuumaa ja tarkkuutta 320x400 pikseliä. Pixi tukee myös monikosketusta ja näytön alta löytyvät alue eletoiminnoille sekä tietenkin QWERTY-täysnäppäimistö.

Lisäksi Pixin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat kahdeksan gigatavun sisäinen tallennusmuisti, kahden megapikselin kamera ilman automaattitarkennusta, LED-kuvausvalo, GPS-paikannus, internetselain, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, stereo-Bluetooth-yhteys, microUSB-liitäntä, sekä kiihtyvyysanturi. Kokonaisuutta pyörittää Qualcommin MSM7627-prosessori.

Pre-isoveljestään Pixi eroaa muun muassa rakenteellaan, pienemmällä näytöllä, heikommalla kameralla, WLAN-yhteyden puuttumisella sekä prosessorin vaihtumisella tehottomampaan.



Pixistä on toistaiseksi julkaistu CDMA-puhelinverkkoja käyttävä versio - GSM/WCDMA-versio lienee tulossa joskus myöhemmin. Yhdysvalloissa Pixi on tulossa saataville Pren tavoin aluksi Sprint-operaattorilta ennen joulua. Hinta on luvattu kertoa vasta myöhemmin.

Pixi painaa 99,5 grammaa ja sen mitat ovat 111 x 55 x 10,85 millimetriä. Takakuori on päällystetty kumisella pinnalla. Pren tavoin myös Pixille on saatavilla Touchstone-lisälaite - puhelimen akun lataaminen onnistuu ilman johtoja vain asettamalla puhelin latausalustalle.

Aiemmin nyt julkistettu Pixi on tunnettu Eos- ja Pixie-nimillä.

Pixin julkistuksen yhteydessä myös Pren hintaa alennettiin. Se maksaa nyt 149,99 dollaria 199,99 dollarin sijaan Sprintin kahden vuoden liittymäsopimuksen kera. Saataville on tulossa perusmustan ohella myös erikoisempia taiteilijoiden suunnittelmia takakuoria.







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.