Nokian musiikkikaupasta tulossa Ovi Music

3
Markus Lehtiniitty

Nokian musiikkikaupasta tulossa Ovi Music
Nokian musiikkikauppa on toistaiseksi pysynyt hieman etäämmällä yhtiön Ovi-palvelutarjonnasta. Jatkossa tilanne tulee kuitenkin muuttumaan, sillä Nokia aikoo jatkossa brändätä musiikkikauppansakin Ovi-brändin alle, jolloin se tulee saamaan nimekseen Ovi Music.

Nokia on aiemmin vihjannut vielä tämän vuoden puolella tulossa olevista uudistuksista musiikkiliiketoiminnassaan. Musiikkikaupan brändimuutos kuulunee näistä merkittävimpiin - samassa yhteydessä kauppa tulee kokemaan myös pienoisen ulkoasu- ja ominaisuuspäivityksen. Uusiin ominaisuuksiin kuuluu ilmeisesti enemmän yhteisöllisiä toimintoja, kuten omien soittolistojen luonti ja jako ystäville. Ovi Music -brändimuutoksen tarkasta aikataulusta ei ole tietoa.

Jo aiemmin olemme kertoneet myös Nokian musiikkikaupan jatkossa luopuvan monien kilpailijoidensa tavoin DRM-kopiosuojauksista. Tämä muutos on tapahtumassa valikoiman osalta vaiheittain ja on alkamassa loppuvuoden aikana. Rajattomat musiikkilataukset mahdollistavan Comes with Music -palvelun kautta ladatuissa kappaleissa DRM-kopiosuojaukset pysyvät jatkossakin mukana.



Nokian musiikkikauppa on toistaiseksi tarjolla 21 maassa ja Comes with Music 10 maassa. Comes with Musicia on odotettu Suomeenkin jo pitkään, mutta Nokia ei ole kertonut asiasta pitkään aikaan mitään uutta.

Ilmeisesti Nokian panostukset Comes with Musiciinkin ovat kuitenkin kasvamassa, sillä aivan viime aikoina on esitelty kaksi uutta puhelinta, joiden kanssa palvelua aiotaan myydä: 5230 ja X6. Jälkimmäinen on toistaiseksi tarjolla olevien virallisten tietojen perusteella tulossa markkinoille vain Comes with Musicin kanssa. Tämä nosti julkistuksen jälkeen myös esiin kysymyksen X6:n saatavuudesta Suomessa Comes with Musicin täältä puuttuessa.

Laajenevan laitetuen ohella Comes with Music on Nokia World 09 -tapahtumassa kerrotun mukaisesti vihdoin saamassa ratkaisun myös alkuperäisen, laitteen mukana tulevan 12-24 kuukauden, sopimusjakson jälkeisen jatkon suhteen kuukausiperustaisen maksun muodossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

Ilmeisesti Ovi Suite 2.0 sit poistaa myös tarpeen PC Suitelle... Ainakin mitä N97:n kans oon Ovi Suitee kokeillu, niin kaikkea ei pysty Ovilla viä tekeen vaan osa toiminnoista on PC Suiten puoelella...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.