Microsoftilta tulossa sittenkin omia puhelimia?

5
Markus Lehtiniitty

Microsoftilta tulossa sittenkin omia puhelimia?
Huhuja Microsoftin omasta älypuhelimesta on liikkunut jo vuosien ajan. Jälleen kerran huhut Microsoftin laajentumisesta älypuhelimissa käyttöjärjestelmätoimittajasta myös laitepuolelle ovat pompanneet julkisuuteen.

Aiemmin Microsoftin älypuhelinsuunnitelmat on tunnettu Project Pink -nimen alla. Pink-projektissa yhdistyisivät laite, ohjelmisto ja palvelut jonkinlaiseksi kokonaisuudeksi.

Nyt julkisuuten tulleista uusista tiedoista vastaa 9to5Mac-sivusto. Sen mukaan Microsoft tulisi julkistamaan ensi vuoden aikana kaksi Pink-projektiin perustuvaa puhelinta - mahdollisesti jo tammikuussa CES-messuilla. Tulevien puhelimien kehitysnimet ovat tietojen mukaan Turtle ja Pure ja molemmat edustavat jonkinlaista liukurakennetta. Laitteista tulisi löytymään tuleva Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmäversio, mutta niiden tarkemmista teknisistä tiedoista ei toistaiseksi ole tietoa.



Uusien laitteiden odotetaan perustuvan Microsoftin viime vuonna ostaman Danger-puhelinyhtiön perustalle. Aiemmat Dangerin Sidekick-laitteet on valmistanut alihankintana japanilainen Sharp, jonka odotetaan valmistavan myös tulevat Microsoftin puhelimet. Mahdollisesti kyseiset puhelimet brändättäisiin jonkinlaisen Microsoftin ja Sharpin yhteisbrändin alle.

Aiemmin Microsoftin suunnitelmat omista puhelimista on haudattu sillä perusteella, että lukuisat Windows Mobile -yhteistyökumppanit eivät Microsoftin uudesta aluevaltauksesta pitäisi. Googlen Android-käyttöjärjestelmän suosio monien aiemmin Microsoftille uskollisten valmistajien keskuudessa olisi kuitenkin nyt vihdoin saanut Microsoftin ajamaan omaa suunnitelmaansa eteenpäin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Esko L. (vahvistamaton)

2

Toivottavasti ei tule! Emme kaipaa mitään rautaa Microsoftin suunnalta. Heidän softissakin v-käyrä nousee korkealle.

Vastaa
denalady
denalady

3

Teititteleekö Esko L. itseään? Kansakunnan historiasta muistan ainoastaan yhden henkilön aikaisemmin näin tehneen. Viittaan tällä siis ainoastaan siihen, että se on harvinaista.
Tervetuloa vaan Mäsäkännykkä, saattaisihan se onnistuessaan jopa hieman kiristää kilpailua ja laskea Nokian lippulaivamallien hintoja lähemmäksi normikuluttajaa. Ehkä. Enkä menisi kyllä Nokian puhelimiakaan vallan bugittomiksi kehumaan, silti tuntuvat myyvän aika hyvin. Mitä Microsoft rautaan tulee, niin se on ollut tähän asti ihan toimivaa, jopa hyvääkin. Tosin kokemukseni rajoittuvat lähinnä näppiksiin ja hiiriin.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

4

Microsofthan on nimenomaan rautapuolella ollut aina vahva tekijä, vaikka ohjelmistopuolta monasti moititaankin.

Ja ainakin minusta olisi mukava nähdä myös mikkiksen veto puhelinmarkkinoille.

Vastaa
Jaussi
Jaussi

5

Joo, Microsoftin Xbox360:ssa oli ihan riittävästi näyttöä rautapuolelta minulle. Nyt voitaisiin sitten RRoDittaa yhdessä kavereiden kanssa mobiilina, ei kiitos.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.