Tässäkö ovat Microsoftin ensimmäiset omat puhelimet? Katso kuvat

5
Markus Lehtiniitty

Tässäkö ovat Microsoftin ensimmäiset omat puhelimet? Katso kuvat
Microsoftin Pink-projekti on pyörinyt huhuissa jo todella pitkään. Kyseessä on väitteiden mukaan ollut Microsoftin oman puhelimen suunnitteluprojekti. Huhut Microsoftin tulevista puhelimista ottivat uudelleen tuulta alleen viime viikonloppuna ja nyt kyseisille tiedoille on saatu huomattavaa lisävahvistusta kuvien muodossa.

Kuvat Microsoftin tulevista puhelimista julkisuuteen toi Gizmodo-sivusto.

Kuvien perusteella molemmat puhelimet tulevat olemaan rakenteeltaan liukukansimallia ja molemmista tulee löytymään QWERTY-täysnäppäimistö. Turtle-kehitysnimellisessä mallissa näppäimistö liukuu esiin puhelimen alareunasta ja Pure-kehitysnimellisessä mallissa puhelimen sivusta.



Kuvien perusteella puhelimet vaikuttaisivat olevan suunnattuja ennemminkin edulliseen hintaluokkaan ja nuoremmille käyttäjille kuin huippupuhelinkisaan. Ainakin näissä nyt nähdyissä tietokonerenderöidyissä kuvissa puhelimet näyttävät varsin muovisilta sekä yksinkertaisilta, muotoilultaan pehmeän pyöreiltä.

Puhelimet tulee valmistamaan japanilainen Sharp ja ne tullaan brändäämään sekä Microsoftin että Sharpin nimellä. Tarkka brändäys ei kuitenkaan toistaiseksi ole vielä selvillä. Puhelinten kehitys perustunee Microsoftin parisen vuotta sitten ostaman Danger-yhtiön osaamiseen ja ne tähtäävät myös samaan markkinasegmenttiin kuin Danger aiemmin Sidekick-laitteillaan.

Puhelinten käyttöjärjestelmä on toistaiseksi kysymysmerkki. Aiemmin niiden on odotettu sisältävän Microsoftin tulevan Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmäversion. Se on toki yhä mahdollista, mutta voisiko Microsoft tuoda puhelimensa markkinoille sen sijaan jollain yksinkertaisemmalla alustalla? Tietojen mukaan uusista puhelimista nimittäin tulisi löytymään Microsoftin Zune-medialaitteesta tuttuja palveluja ja uusille puhelimille tultaisiin myös luomaan oma sovelluskauppansa.

Aiempien tietojen perusteella Microsoftin puhelinten julkistuksen on odoteltu tapahtuvan CES-messuilla ensi vuoden alussa.


Pure


Turtle


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Pena (vahvistamaton)

5

Mikkisoftan puhelimista pysyn kyllä kaukana! Ei kiinnosta muutenkaan tukea valmistajaa, joka oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun 2008 toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja. Lisäksi Microsoft käyttää hallitsevaa markkina-asemaansa väärin ja koittaa estää parhaansa mukaan kilpailijoidensa pääsyn sen päätoiminta-alueille lobbaamalla, uhkailemalla, lahjomalla ja olemalla tukematta avoimia standardeja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.