Nokia vahvistaa yhteisöosaamistaan suomalaisen Dopplrin ostolla

Markus Lehtiniitty

Nokia vahvistaa yhteisöosaamistaan suomalaisen Dopplrin ostolla
Nokia on vahvistanut ostavansa Dopplr-yhtiön, kuten jo viime viikolla huhuttiin.

Suomalainen Dopplr Oy on aiemmin kehittänyt matkustamiseen keskittyvää Dopplr-yhteisöpalvelua. Nokian tiedotteen mukaan Dopplr-palvelu sekä sitä tukevat mobiilipalvelut eivät tule kokemaan muutoksia kaupan myötä. Kaksi vuotta sitten perustetulla Dopplrilla on yhteensä seitsemän työntekijää Helsingin ja Lontoon toimistoissaan.

Nokia kertoo Dopplrin oston vahvistavan sen Services-yksikön osaamista tuomalla "ainutlaatuista osaamista internetissä toimivien yhteisöjen luomisesta ja yhteisön jäsenten reittien, kokemusten ja mieltymysten esittämisestä kollektiivisesti internetissä"..

Nokia ei ole paljastanut kauppahintaa. Viime viikolla kaupasta ensimmäisenä kertoneen TechCrunch-sivuston mukaan kauppahinta olisi 10 ja 15 miljoonan euron välissä. Helsingin Sanomat on kuitenkin raportoinut, että sen tietojen mukaan maksettu kauppahinta olisi huomattavasti TechCrunchin arviota pienempi.



Dopplrin toimitusjohtajana on viimeksi toiminut juttumme kuvassa esiintyvä Marko Ahtisaari, joka on myös yksi yhtiön perustajista. Aiemmin Ahtisaari on toiminut muun muassa Nokian muotoilustrategiasta vastaavana johtajana. Lisäksi Dopplr Oy:n perustajiin kuuluu muun muassa Ahtisaaren vaimo, Leijonan kita -televisio-ohjelmasta monille tuttu Lisa Sounio.

Marko Ahtisaari kommentoi asiaa Dopplrin blogissa seuraavasti: "Nokia jakaa Social Atlas -visiomme - idean siitä, että sosiaaliset sijaintitiedot voivat parantaa kokemustamme maailman kaupungeissa."

Dopplr jatkaa Nokian vuoden 2009 äärimmäisten pienien palveluyritysten hankintasarjaa: aiemmin tänä vuonna Nokia on ostanut jo Plumin, Cellityn ja bit-siden.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.