Ratkaisujen aika alkoi Nokiassa tänään

Markus Lehtiniitty

Ratkaisujen aika alkoi Nokiassa tänään
Nokiassa astui tänään voimaan organisaatiomuutos. Muutoksen myötä syntyi uusi Solutions- eli ratkaisut-yksikkö.

Nokian mukaan "Solutions-yksikkö määrittää sekä Nokian ratkaisutarjonnan että laite- ja palvelutarjonnan yhteiset suuntaviivat, johtaa yhtiön mobiiliratkaisukehitystä ja toimituksia, sekä yhdistää kaikki design- ja käyttöliittymätoiminnot, jotta kuluttajille voidaan tarjota ensiluokkainen käyttäjäkokemus".

Solutions-yksikön tehtävänä on siis kasata erillistä laitteista ja palveluista houkuttelevia kokonaisuuksia aiempaa onnistuneemmin.

Solutions-yksikköä johtaa Alberto Torres, joka viimeksi vastasi Devices-yksikön tuotekategoriahallinnasta. Torres on myös aiemmin Nokia-urallaan johtanut Nokian luksuspuhelimia valmistavaa Vertu-tytäryhtiötä.

"Muutamme nyt hieman toimintojamme vauhdittaaksemme yhtiömme kehitystä ja lisätäksemme nopeutta, joustavuutta ja innovatiivisuutta, joilla vastaamme kuluttajien muuttuviin tarpeisiin. Tämän uuden yksikön myötä pystymme entistä paremmin toimittamaan kuluttajille sekä ensiluokkaisia laitteita ja kiinnostavia palveluja, että kokonaisratkaisuja, joissa laitteet ja palvelut yhdistyvät saumattomasti", toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kommentoi uutta yksikköä Nokian tiedotteessa aiemmin elokuussa.



Viime päivinä on uutisoitu myös parista uudesta nimityksestä Solutions-yksikössä. Nokian ostaman Dopplr-yhteisöpalvelun toimitusjohtajana toiminut Marko Ahtisaari tulee jatkossa vastaamaan Solutionsin alayksiköstä, joka on keskittynyt muotoiluun ja kuluttajakokemukseen. Ahtisaari on aiemmin toiminut myös Nokian muotoilustrategiajohtajana. Uudessa tehtävässään hän tulee raportoimaan suoraan Alberto Torresille.

Lisäksi Nokia on nimittänyt aiemmin Applella johtajana toimineen John Martinin johtamaan tietokoneratkaisuihin keskittynyttä yksikköä, joka työskentelee N900:n ja muiden Linux-pohjaisten Maemo-laitteiden parissa, Taloussanomat on kertonut.

Nokia kertoi uudesta Solutions-yksiköstään ensimmäistä kertaa 27. elokuuta, jolloin pohdimme myös hieman muutoksen merkitystä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.