HTC avasi puhelinvalmistajien tuloskauden - petti odotukset

Markus Lehtiniitty

HTC avasi puhelinvalmistajien tuloskauden - petti odotukset
Maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja, taiwanilainen HTC, on ensimmäisenä merkittävänä puhelinvalmistajana julkistanut vuoden 2009 kolmannen neljänneksen (heinä-syyskuu) osavuosikatsauksensa.

HTC:n kolmannen neljänneksen liikevaihto laski yli 10 prosenttia viime vuoteen verrattuna 34 miljardiin Taiwanin dollariin sen oltua vuotta aikaisemmin 37,9 miljardia. Syiksi liikevaihdon laskuun on mainittu kiristynyt kilpailutilanne sekä hintojen laskeminen.

Nettotulos jäi myös odotusten alle ja tippui viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna enemmän kuin liikevaihto, 18 prosenttia. HTC teki nettotulosta menneellä neljänneksellä 5,76 miljardia Taiwanin dollaria, eli noin 180 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Analyytikoiden odotukset oli asetettu tätä korkeammalle, 5,92 miljardiin Taiwanin dollariin. Kyseessä on viides perättäinen vuosineljännes, jolloin HTC:n tulos putoaa.

HTC:n neljänneksen aikana toimittamien puhelinten määrästä ei ole julkisuuteen tietoa saatu.



HTC ei nyt julkaistun osavuosikatsauksensa yhteydessä antanut minkäänlaista ennustetta tulevasta. HTC on aiemmin kertonut odottavansa loppuvuodesta vaikeaa ja uskovansa, että koko vuodenkin liikevaihto jää edellisvuotta pienemmäksi.

HTC valmistaa Googlen Android- ja Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmillä varustettuja älypuhelimia. Yhtiö on ollut edelläkävijä älypuhelinmarkkinoilla, mutta on viime aikoina joutunut aiempaa tiukemmalle kilpailun kiristyessä.

HTC:n merkittävimpiä kilpailijoita älypuhelmissa ovat Nokia, RIM sekä Apple. Myös älypuhelimissa aiemmin melko passiivisten LG:n ja Sony Ericssonin odotetaan jatkossa aktivoituvan myös tällä saralla ja Motorola on tekemässä paluuta Androidiin perustuvien monien uusien puhelintensa ansiosta ensi vuoden aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.