Microsoftin Danger mokasi: Sidekick-käyttäjien tiedot katosivat

3
Markus Lehtiniitty

Microsoftin Danger mokasi: Sidekick-käyttäjien tiedot katosivat
Yhdysvalloissa on sattunut melko mittava, käyttäjille erittäin ikävä ja virheen takana oleville ennen kaikkea erittäin nolo moka, joka muistuttaa myös uusiin verkkopalveluihin liittyvistä haasteista. Microsoftin omistaman Danger-yhtiön T-Mobilelle valmistamien Sidekick-laitteiden käyttäjien tiedot nimittäin katosivat käytännössä täysin. Asiasta ovat kertoneet muun muassa TechCrunch- ja The Boy Genius Report -sivustot.

Kyseiset T-Mobile Sidekick -laitteet luottavat toiminnoissaan merkittävästi verkkotallennukseen. Tämän myötä kyseisten laitteiden käyttäjien tietoja on merkittävästi hävinnyt bittiavaruuteen järjestelmien petettyä - mennyttä ovat niin yhteystiedot, kuvat, kalenterimerkinnät sekä tehtävälistat. Tiedot ovat hävinneet, jollei niitä ole paikallisesti varmuuskopioitu tai niitä ei löydy itse Sidekick-laitteen muistista, josta ne katoavat, jos laite sammutetaan.



Ongelman aivan tarkka syy ei ole tiedossa, mutta syyksi on esitetty palvelinongelmaa tai käyttöön ongelmallisesti otettua ohjelmistopäivitystä, jota ennen tietoja ei oltu asianmukaisesti otettu varmuuskopioita. Aivan täysin toivo tietojen palauttamisesta ei vielä ole kadonnut, mutta Microsoftin ja Dangerin mukaan palauttamisen onnistumisen mahdollisuus on "hyvin alhainen". Tietojen katoaminen on myöskin vain viimeisin lisäpala jo ainakin viikon Sidekick-käyttäjiä piinanneiden palvelun käyttökatkosten päälle.

Dangerin ongelmat nostavat jälleen kerran myös esiin ongelmat, jotka liittyvät jatkuvasti kasvavaan verkon merkitykseen (mobiili)laitteissa. Jatkossa niin sanottujen pilvipalveluiden merkityksen on arvioitu kasvavan, mutta nyt uutisoidun kaltaiset tapaukset kertovat myös kyseisen, sinällään jopa monelta kannalta positiivisen kehityksen, sisältämistä varjopuolista. Yleisesti ottaen tiedot ovat palveluissa varmasti moninkertaisesti varmistettuja, mutta mitä tahansa voi silti tapahtua. Ja kun kaikkien käyttäjien tiedot on keskitetty yhteen paikkaan, vaikuttavat mahdolliset ongelmat aina samalla laajaan joukkoon käyttäjiä verrattuna paikallisessa tallennuksessa yksittäisen käyttäjän kokemiin ongelmiin.

Microsoft osti Danger-yhtiön vuonna 2008. Sen on huhuttu olevan myös Project Pink -nimisen projektin myötä Microsoftin omalla brändillä varustettujen puhelinten suunnittelun takana, mutta myöskin tämän osalta lopputulos tulee ilmeisesti olemaan projektin keskeyttäminen. Englannin kielen "danger"-sana voidaan kääntää suomeksi esimerkiksi riskiksi - ainakin toistaiseksi vaikuttaisi, että Microsoftin Danger-riski ei varmastikaan ole kannattanut.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

1

Hihihi oletpa humoristinen kun oli niin huvittava viimeinen lause.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Iba (vahvistamaton)

3

On niin harvinainen vekotin ettei asiantuntijakaan tiedä mitenpäin se toimii :-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.