RIM BlackBerry myrskyää nyt toisen polven kosketusmallilla

Markus Lehtiniitty

RIM BlackBerry myrskyää nyt toisen polven kosketusmallilla
Maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja, kanadalainen RIM on viimein virallisesti julkistanut toisen sukupolven version kosketusnäyttöpuhelimestaan. Uutuus kantaa nimeä RIM BlackBerry Storm2.

Uuden Storm2:n mukanaan tuomat merkittävimmät uudistukset verrattuna edeltäjäänsä ovat uuteen piezo-tekniikkaan perustuva kosketusnäyttö sekä WLAN-yhteys.

BlackBerry Storm2 tulee saataville kahtena eri versiona: Yhdysvaltain markkinoiden BlackBerry Storm2 9550 tukee neljän GSM-taajuuden ohella CDMA-verkkoja asianmukaisten datayhteyksien kera, kun taas Eurooppaan suunnattu BlackBerry Storm2 9520 on varustettu yhden 3G-taajuuden (WCDMA 2100 MHz) ja HSPA-datayhteyksien tuilla.

BlackBerry Storm2:n kosketusnäyttöä nimitetään yhä SurePress-nimellä, mutta tekniikaltaan se on uudistunut edeltäjäänsä verrattuna. Edeltäjän klikattava näyttö sai osakseen paljon kritiikkiä - samalla idealla jatketaan myös nyt, mutta toteutuksen kanssa on tällä kertaa ilmeisesti onnistuttu aiempaa paremmin.



Lisäksi BlackBerry Storm2:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, Bluetooth-yhteys, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä 1400 milliampeeritunnin akku. Storm2:n 3,25-tuumaisen näytön tarkkuus on 360x480 pikseliä ja se on toteutettu kapasitiivisella tekniikalla. Muistin sekä flash-muistin määrät on tuplattu alkuperäisestä Stormista: nyt tarjolla olevat lukemat ovat 256 megatavua ja kaksi gigatavua. Lisäksi tarjolla on microSD-muistikorttipaikka.

Suomen markkinoilla BlackBerry Storm 2:ta, kuten ei muitakaan BlackBerryjä, tultane laajamittaisesti näkemään. Merkittävä osa BlackBerry-laitteiden toimintaa ovat operaattoreiden tukea vaativat palvelut, joita suomalaisilta operaattoreilta ei ole saatavilla, mikä puolestaan on johtanut BlackBerryjen puuttumiseen markkinoiltamme.

Yhdysvalloissa Blackberry Storm2:n tuo myyntiin Verizon Wireless -operaattori ja monissa Euroopan maissa sekä Etelä-Afrikassa puolestaan Vodafone.

BlackBerry Storm2:n ohella myös RIM BlackBerry Bold 9700 muuttui tänään julkiseksi.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.