Tässä on ensimmäiset kuvat Googlen Android 2.0:sta

6
Markus Lehtiniitty

Tässä on ensimmäiset kuvat Googlen Android 2.0:sta
Googlen Android-mobiilikäyttöjärjestelmän 2.0-versiosta on saatu ensimmäiset kuvankaappaukset julkisuuteen. Kuvat julkisuuteen toi The Boy Genius Report -sivusto. BGR on julkaissut käyttöliittymästä paljon kuvankaappauksia, joista tässä jutussa liitettynä on vain muutama - lisää kuvia löytyy BGR:n artikkelista.

Vaikka Android 1.6 on vasta saapumassa laitteisiin, on Android 2.0:nkin suunnittelu tuoreiden kuvien perusteella jo erittäin pitkällä. Android 2.0:n tuoma uudistuspaketti tunnetaan myös Eclair-projektinimen alla. Nyt esiin tulleissa kuvissa ei vielä esiinny lopullinen Android 2.0 -versio, joten muutoksia saattaa yhä tapahtua.

Kautta käyttöliittymän Android 2.0:ssa asioita on uudistettu ja hiottu ja kyseessä on kokonaisuutena erittäin merkittävä päivitys Android-alustaan. Lisäksi käyttöliittymän teema vaikuttaa lisäksi modernimmalta, mukaan on tullut uusia kuplanmuotoisia käyttöliittymäelementtejä sekä esimerkiksi alustaan valmiiksi muun muassa osoitekirjaan integroitu Facebook-tuki - myös itse kirja osoitekirjasovelluksen käyttöliittymä on kokenut merkittävän, selkeyttävän päivityksen.



BGR:n mukaan koko järjestelmä on aiempaa nopeatoimisempi, ja erityisesti tämä koskee selainta. Merkittävää on myös ääniohjaustoimintojen aiempaa merkittävämpi esille nosto, natiivi Microsoft Exchange -tuki, uusi versio Google Maps -karttasovelluksesta sekä kotinäkymän YouTube-pienoissovellus. Erittäin mielenkiintoinen on myös uusi Car Home -näkymä, joka tarjoaa suurempikokoiset kuvakkeet sekä helpon pääsyn ääniohjaukseen, jotka voivat olla hyödyllisiä autoa ajaessa.

BGR on napannut kuvat ilmeisesti uudesta Motorola Droid/MOTODROID -puhelimesta, joka aiemmin on tunnettu Shules-, Sholes- ja Tao-nimilläkin. Kyseisen puhelimen julkistuksen ja markkinoilletulon odotetaan tapahtuvan vielä loppuvuoden aikana. Tämän perusteella Android 2.0 olisi siis tulossa jo yllättävänkin nopeasti Android 1.6:n jälkeen.

Mitään virallista tietoa Android 2.0:n tarkemmasta aikataulusta ei kuitenkaan toistaiseksi ole julkistettu, joten asia pysyy yhä spekulaatioiden kohteena. Aiemmin Google on tuonut kattavasti tietoa tulevien Android-versioiden koodista avoimen koodin hengessä, mutta Android 2.0:n kohdalla Google on pitänyt tietoja aiempaa enemmän piilossa.


Sovellusvalikko


Uudistunut osoitekirjasovellus


Car Home


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (6)

JuhaW
JuhaW

1

"mukaan on tullut uusia kuplanmuotoisia käyttöliittymäelementtejä sekä esimerkiksi alustaan valmiiksi muun muassa osoitekirjaan integroitu Facebook-tuki"

Tietääkseni tämä tuki on ollut jo 1.5 lähtien ainakin Herossa. Ei siihen mitään lisäkikkareita tarvii.

Vastaa
msly
msly

2

@1.

Siis niinhän on ollutkin Facebook integroituna HTC:n omaan Senseen eikä itse Android-alustaan, johon se on nyt tulossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
huuhaa (vahvistamaton)

4

Aika ankea käyttöliittymä, kuka tuollasta viittii käyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.