Odotettu Droid vilahti Motorolan sivuille ennen aikojaan

2
Markus Lehtiniitty

Odotettu Droid vilahti Motorolan sivuille ennen aikojaan
Motorolan piakkoin yhdessä yhdysvaltalaisen Verizon-operaattorin kanssa julkistettava Droid pääsi vilahtamaan Motorolan verkkosivuille ennen aikojaan. Nyt kyseiset sivut on jo otettu alas, mutta virheen myötä Droidista saatiin esiin viimeisetkin puuttuvat tiedonrippeet. Myös esimerkiksi The Boy Genius Report -sivusto ehti nappaamaan Motorolan sivuista kuvankaappaukset.

Motorolan Droid on kenties toistaiseksi kuumimman vastaanoton saava Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin. Syynä tähän ovat tietenkin kattavat ominaisuudet, puhelimen tulo Yhdysvalloissa maan suurimman operaattorin valikoimiin sekä uusi Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversio.

Aiemmin myös nimillä Shules, Sholes ja Tao tunnettu Droid tultaneen tuoreimman tiedon mukaan julkistamaan 28. lokakuuta eli ensi viikon keskiviikkona. Tällöin saadaan myös mahdollisesti lisätietoa puhelimen markkinoilletulosta muualla kuin Yhdysvalloissa. Muilla markkinoilla puhelin tulee myös ilmeisesti saamaan jonkin toisen nimen kuin Droid.



Motorola Droidin ominaisuuksista on nyt sivulipsahduksen myötä saatu virallista tietoa, jonka myötä monet aiemmin epäviralliset huhut varmistuvat. Droidin ominaisuuksiin tulevat kuulumaan 3,7 tuuman kosketusnäyttö 480x854 pikselin tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, kuvanvakaimella, kaksois-LED-kuvausvalolla sekä 720x480 pikselin videokuvauksella, GPS-paikannus, kiihtyvyysanturi, etäisyyden ja valoisuuden tunnistimet, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä microUSB-liitäntä. Mukana toimitetaan 16 gigatavun microSD-muistikortti.

Droidin mitat ovat 115,8 x 60 x 13,7 millimetriä ja paino 169 grammaa. Takakuoren alta löytyy 1400 milliampeeritunnin akku, josta virtaa riittää 270 tunnin valmiusaikaan tai 385 minuuttiin puhetta.

Yhteyksien puolelta Droid on Verizonille tarkoitettuna mallina CDMA-verkkojen laite, mutta myös GSM- ja WCDMA-verkkoja tukeva versio on tulossa myöhemmin. Motorolan sivuilla Droidin ARM Cortex-A8 -suorittimen kellotaajuudeksi mainitaan 550 megahertsiä, kun aiemmat tiedot ovat keroneet 500 tai 600 megahertsistä. Lisäksi mielenkiintoista on Droidin selaimen HTML5-tuki.

Ja kuten jo aiemmin on tiedetty, ei Droidista ainakaan sen Verizon-versiossa tule löytymään Motorolan omaa Androidin päälle rakennettua MOTOBLUR-toiminnallisuutta.

Kokonaisuutena Motorola Droid on yksi kovimmista Android-puhelimista toistaiseksi. On mielenkiintoista nähdä millaiseen menestykseen se pystyy yltämään. Verizon tullee panostamaan puhelimen markkinointiin Yhdysvalloissa melkoisesti - ensimmäinen Applen iPhonea parjaava mainoskampanjahan on jo nähty.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

2

Saisi Motorola tuoda Suomenkin markkinoille näitä uutuuksiaan. Ainakin Dext ja tämä löytäisivät täältäkin ostajia. Ainakin itse etsiskelen parhaillaan uutta Android kännykkää qwerty -näppiksellä G1:n tilalle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.