Opera Mobile 10:n testiversio nyt myös Windows Mobilelle

4
Markus Lehtiniitty

Opera Mobile 10:n testiversio nyt myös Windows Mobilelle
Norjalainen Opera Software on tuonut tulevan Opera Mobile 10 -mobiiliselaimensa beetatestiversion nyt saataville myös Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle. Aiemmin kyseinen selainversio on ollut vasta saataville Symbian S60 -puhelimille.

Opera Mobile 10 beta on nyt ladattavissa sekä Windows Mobilella varustettuihin että myös Symbian-käyttöjärjestelmällisiin puhelimiin tietokoneen kautta Operan omilta sivuilta. Vaihtoehtoinen lataustapa on suoraan puhelimella osoitteesta m.opera.com/mobile. Selain on luonnollisestikin ilmainen.

Opera Mobile 10:n tukemat Windows Mobile -versiot ovat Standard- sekä Professional -painokset 6.5:stä, 6.1:stä, 6.0:sta sekä 5 Pocket PC:stä.



Uuden Opera Mobile 10 -version mukanaan tuomiin uusiin toimintoihin lukeutuvat uudistettu käyttöliittymä, useiden sivujen auki pitämisen mahdollistavat välilehdet, Speed Dial -sivupikavalinnat, salasanojen hallinta sekä Opera Turbo -ominaisuus, joka nopeuttaa sivujen lataamista kierrättämällä ne Operan palvelinten kautta, jonka myötä ladattavaa kertyy vähemmän.

Opera Mobile on Operan monipuolisempi mobiiliselain lähinnä peruspuhelimiin tarkoitetun Opera Mini 5:n rinnalla. Opera Ministä tuorein versio on parhaillaan Opera Mini 5 beta, ja se vastaa uudistuksiltaan Opera Mobile 10:tä. Opera pyrkii luomaan tietokoneiden työpöytäselaimestaan, Mobilesta ja Ministä yhtenäisen kokonaisuuden, johon myös esimerkiksi käyttöliittymien yhdistäminen tähtää.

Windows Mobile -puhelinten vakioselain, Internet Explorer Mobile, on vielä uusimmassakin Windows Mobile 6.5:n mukana tulevassa versiossaan melko heikko kokonaisuus, joten parempien selainvaihtoehtojen saatavilletulo lienee erittäin iloinen asia monille Windows-puhelinten käyttäjille.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (4)

D00mer
D00mer

1

opera mobile 10 beta on kyllä aika paska ainakin symbianilla, herjaa joka toinen sekunti "muisti täynnä sulje sovelluksia" etc, ehkä valmis versio toimii paremmin

Vastaa
eebet
eebet

3

Itellä toimii ainaki ihan hyvin 5800lla, tosin kaipailen rss feedejä, niitä ku en mitenkää järkevästi tolla saanu toimimaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tapsabit (vahvistamaton)

4

Täytyy todeta, että kohtuullinen pettymys Opera 10 oli mobiilikäytössä (Nokian s60-kännykässä).
Huonoudessaan se on samaa tasoa, jopa hitaampi kuin Nokian oma web selain!
Käyttöliitymä sinällään tuntui aluksi houkuttelevalta, vaan totaalinen hitaus sai syyn poistamaan sen lopullisesti kännykästä, aina "muisti täynnä".
Ainoa Opera joka vielä toimii kunnolla kännykässä, on Opera 4.2 verrio.
Kehitys kulkee aina eteen tai TAAKSE.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.