Samsung lanseeraa bada-käyttöjärjestelmänsä 8. joulukuuta

1
Markus Lehtiniitty

Samsung lanseeraa bada-käyttöjärjestelmänsä 8. joulukuuta
Samsung on ilmoittanut lanseeraavansa jo aiemmin julkistetun bada-käyttöjärjestelmänsä 8. joulukuuta Lontoossa, Isossa-Britanniassa järjestettävässä tilaisuudessa. Tällöin bada-käyttöjärjestelmästä on odotettavista huomattavasti lisätietoja.

Alun perin Samsung julkisti badan avoimena älypuhelinkäyttöjärjestelmänä, mutta tämän jälkeen julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan kyseessä olisi lähinnä uuden kehitysympäristön luominen Samsungin vanhan, suljetun käyttöjärjestelmän päälle. Todellisuudessa bada ilmeisesti lopulta sijoittuu jonnekin näiden käsitysten väliin.

bada.com-sivuilta löytyvässä bada Blogissa Samsung on jo väläyttänyt hieman lisätietoa bada-käyttöjärjestelmän arkkitehtuurista. Se koostuu neljästä erillisestä tasosta, jotka ovat ydin, laitetaso, palvelut sekä rajapinnat. Samsungin mukaan badan ytimenä voi toimia joko sen omaan kehitystyöhön pohjautuva, aiemmin tuttu käyttöjärjestelmä tai Linux.



Laitetaso puolestaan sisältää ydintoiminnot, kuten järjestelmän- ja turvallisuudenhallinnan, grafiikat sekä ikkunointijärjestelmän, tiedonsiirtoprotokollat sekä puhelin ja multimedian hallinnan ja niin edelleen. Palvelutaso sisältää esimerkiksi viesti- ja yhteystietojen hallinnan. Rajapintataso sisältää sovellusten kehittämiseen tarvittavat asiat.

Toistaiseksi ei tiedä, aikooko Samsung julkistaa 8. joulukuuta jo ensimmäiset badaa käyttävät puhelimet. Markkinoille ensimmäisen bada-puhelimen odotetaan kuitenkin rantautuvan vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla. Kyseinen puhelin on jo mahdollisesti vuotanut julkisuuteen.

Samsungin tulevassa tilaisuudessa tulevat olemaan mukana ainakin Samsungin varatoimitusjohtaja ja Media Solution Centerin johtaja Hosoo Lee sekä Twitterin mobiilijohtaja Kevin Thau.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.