Nokialta vain yksi Maemo-puhelin vuonna 2010

6
Matti Robinson

Nokialta vain yksi Maemo-puhelin vuonna 2010
Nokia julkistaakin ensi vuonna vain yhden uuden Maemo-puhelimen, kertoo lähde Reutersille. Reutersin mukaan lähde tuntee Nokian julkaisusuunnitelman, josta selviää seuraavaksi vuodeksi suunnitellut tuotejulkistukset. Nokialta on odotettu suurempaa panostusta Linux-pohjaiseen Maemoon, sillä huhut ovat kertoneet, että yritys aikoo luopua N- ja E-sarjan puhelimissa Symbianista.

Ilmeisesti Maemo ei tulekaan korvaamaan Symbiania kovin nopealla aikataululla. Mikäli uudet tiedot pitävät paikkansa, niin ensi vuoden ainoa Maemo-puhelin on mahdollisesti N900:n sisarmalli, jossa ei ole fyysistä QWERTY-näppäimistöä. Puhelimen mallinimeksi on ehdotettu N920:tä. Puhelinvertailu.comin toimitus epäili lokakuussa pinnalle nousseiden huhujen aitoutta, joiden mukaan puhelimesta löytyisi 4,13 tuuman kapasitiivinen näyttö ja uusi Maemo 6 -käyttöjärjestelmäversio.



Nokia toi juuri markkinoille ensimmäisen Maemo-puhelimen, joka on saanut mediassa hyvän vastaanoton. N900-mallinimellä varustettu puhelin on parhaillaan myös Puhelinvertailu.comin testissä. Huippupuhelinta on käsitelty jo muutamassa artikkelissa, joiden lisäksi tulossa on vielä kattava Testissä-juttu sekä allekirjoittaneen toinen näkökulma uutukaiseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
doß (vahvistamaton)

1

Voi Herran Jumala, Nokia onnistuu kuitenkin tekemään tästä huhutusta "N900:n sisarmallista" tarpeettoman paksun, oli sitten näppäimistöä tai ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LaruX (vahvistamaton)

3

Nokian kannattaa nyt tosiaankin ottaa ihan rauhassa aikalisä ja viimeistellä Maemo huippuvireeseen. Olen tänään rapistellut oman N900:seni paketista ja voin väittää että nyt Nokialla on hyvin pullat uunissa.

Tulevaisuuden suhteen ei ole mitään hätää jahka pysyy firman itsensä viitoittamalla tiellä. Seuraava maemo vehje vois nyt olla se "multitouch" ilman näppistä niin pääsis tuostakin narinasta.

Minulle tämä laite on aivan "dream-machine" - ensimmäistä kertaa sitten S40 featurepuhelimien HELPPOkäyttöinen Nokialainen. Käyttäminen on suorastaan nautinnollista. Jos Nokia nyt tekisi ne pari Maemo5 laitetta ja keskittyisi softan hiomiseen niin se olis sitten siinä.

Maemo6:lla vois sitten näyttää ns. närhen munat kilpailijoille. Maemo+QT tuo Nokialle lähivuosina todella selkeän kilpailuedun! Jos ei "massamarkkinoille" tarkoitettu laite on käytettävyydeltään näinkin huikean erinomainen, on syytä pohtia millainen on sitten se Maemo6 vehje?!! Nyt Nokia tuntuu ottaneen iPod+Android tukkapöllöstä opiskeen ja tosissaan - edeten omaa, uniikkia polkuansa pitkin.

Hyvä Nokia!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juu (vahvistamaton)

5

kyl nokia ihan oikeilla jäljillä on. kirjoittelen tätä nokian flagshipstoresta ja täytyy sanoo et 3g booklet on kans loistava vehe kuhan hinta ei olis niin suolanen. sit vielä just kokeilleena sanottakoon et n97 mini hakkas mun mielestä x6 käytettävyydessä. se on hemmetin ohutkin siihen nähen et löytyy qwerty. tosin tuomio voi johtua siitä että olen resistiivisiin tottunut. minissä on tosi herkkä näyttö resistiiviseksi, perinteistä kynsitekniikkaa ei tarvi juurikaan mihin olen 5800 käytössä tottunut

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
psp (vahvistamaton)

6

toivattavasti uutinen tarkoittaa sitä, että ko laite on myös muotoilultaan sitä mistä Kallasvuo puhui: "Matkapuhelimessa on brändi ja muotoilu, ja ihmiset haluavat erottautua puhelimensa kautta", sanoo Kallasvuo".

lainatakseni erään ystäväni ilmausta "kun katselin nokian E71:stä, ajattelin, siinähän se on... nokian uusi maemo puhelin, näppis pois ja kapasitiivinen kosketusnäyttö tilalle"... muotoilu taattua kotimaista Salon tehtaan tuotantoa.

"Kallasvuo pitää Saloa avainkaupunkina, jossa on kehitetty useita yhtiön keihäänkärkiä, muun muassa E-sarjan tuotteita". tästä on hyvä jatkaa, koska perusasiat muotoilun puolella ovat Salossa kunnossa.

t. osakkeenomistaja

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.