Sony Ericssonin XPERIA X2 myöhästyy ainakin tammikuulle

Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin XPERIA X2 myöhästyy ainakin tammikuulle
Sony Ericssonin XPERIA X2 -puhelin tulee myöhästymään tämänhetkisten tietojen mukaan ainakin tammikuulle 2010. Alkuperäisen arvion mukaan älypuhelimen piti saapua markkinoille vielä tämän vuoden puolella. XPERIA X2 jatkaa Sony Ericssonin ongelmien sävyttämää historiaa älypuhelinten osalta.

Tiedot XPERIA X2:n myöhästymisestä perustuvat toistaiseksi Vodafone-operaattorin Ison-Britannian verkkokaupan tietoihin.

Sony Ericssonilla on viime aikoina ollut ongelmia myös Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvan Satio-huippumallin kanssa. Lisäksi edullisempaan Aino-malliinkin liittyvistä ongelmista on uutisoitu, mutta ilmeisesti Ainon osalta ei lopulta kyseessä ollutkaan varsinainen suurempi ongelma.



XPERIA X2 perustuu Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle ja on suora seuraaja Sony Ericssonin aiemmalle XPERIA X1 -mallille. Myös alkuperäistä XPERIA:aa vaivasi aikoinaan myöhästyminen alkuperäisestä aikataulusta, minkä ohella sen hintaa pidettiin yleisesti ottaen aivan liian korkeana kilpailijoihin verrattuna. Näiden syiden takia XPERIA X1 ei ikinä onnistunut nousemaan menestysmalliksi.

Myöskään XPERIA X2:sta ei ennakkoarvioissa odoteta suurta menestysmallia - osaltaan syynä ovat hieman samat syyt kuin XPERIA X1:n kanssa. Lisäksi laitteen Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmää ei pidetä kovin houkuttelevana, eikä Sony Ericsosn ole kenties panostanut riittävästi toisenkaan Windows Mobile -puhelimensa markkinointityöhön.

XPERIA X2 saattaa jäädä myös Sony Ericssonin viimeiseksi Windows Mobile -puhelimeksi, sillä jatkossa yhtiön älypuhelinvalikoiman odotetaan perustuvan vain Symbian- ja Googlen Android-käyttöjärjestelmille. Sony Ericsson on jo julkistanut ensimmäisen Android-puhelimensakin, XPERIA X10:n, jonka odotetaan saapuvan markkinoille helmikuussa 2010.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.